Chelsean manageri Roberto Di Matteo on ilmoittanut, että John Terry on kuntoutunut maajoukkepelin loukkaantumisesta ja pelaa lauantaina Queens Park Rangersia vastaan. Tämä tarkoittaa sitä, että Terry kohtaa häntä rasistisesta huutelusta syyttäneen Anton Ferdinandin. Jatkuvasti tulenarkana säilynyt tilanne on vaarassa räjähtää ottelun alun kättelyssä, sillä kumpikaan ei ole antanut periksi suuntaan tai toiseen.

Terry ja Ferdinand eivät ole kohdanneet toisiaan sitten viime kauden kohtaamisen, jonka seurauksena Chelsea kippari on oikeudessa syytettynä rasistisesta huutelusta. Erityisesti Antonin Manchester Unitedissa pelaava veli Rio Ferdinand on julkisesti antanut hyökkääviä lausuntoja entistä maajoukkuetopparipariaan kohtaan.

Lisämausteen lauantaille tuo oikeudessa Terryn puolesta todistanut Ashley Cole, joka on myös kuntoutunut viikonlopun ottelua ajatellen. Rio sai omat sanktionsa solvattuaan Colea Twitterissä, koska tämä puolustaa joukkuekaveriaan tapauksessa.

Chelsean johto Di Matteota myöten odottaa ottelun alun kättelyn sujuvan normaalin käytänteen mukaisesti, mutta brittilehdistö pitää erittäin epätodennäköisenä, että Ferdinand kättelisi kumpaakaan kaksikosta Terry – Cole.

Lauantaina tulemme siis näkemään pystyvätkö ammattiurheilijat jättämään viime kauden skandaalin taakseen ja jatkamaan normaalisti urheilun merkeissä. Jos tämä ei onnistu, tiedossa voi olla useita yhteenottoja kentällä ja sen jälkeen mediassa.