Everton ja Newcastle tasasivat pisteet maalein 2-2, mutta ottelu tullaan muistamaan lähinnä tuomarivirheistä. Ensin Evertonilta hylättiin maali virheellisen paitsion takia. Toisella kerralla isäntäjoukkueen maali hylättiin, vaikka pallo oli kokonaisuudessaan Newcastlen maalissa.

Ottelun ensimmäinen puoliaika vierähti Evertonin hallitessa peliä. Leighton Baines vei isännät johtoon vartin pelin jälkeen. Hyvän kantapääsyötön maaliin tarjoili Steven Pienaar.

Kymmenisen minuuttia ennen ensimmäisen puoliskon loppua Newcastle oli hyvin lähellä maalintekoa. Vurnon Anita pääsi tuikkaamaan Hatem Ben Arfan esityöstä pallon kohti Everton-maalia, mutta Baines pelasti joukkueensa maaliviivalta.

Demba Ba tasoitti ottelun Yohan Cabayen hyvästä pystysyötöstä. Tim Howard olisi voinut torjua sinänsä tarkan laukauksen paremmalla sijoittumisella.

Tunnin kohdalla Marouane Fellaini toimitti pallon maaliin, mutta avustava tuomari liputti tilanteen virheellisesti paitsioksi.

Noin vartti ennen peliajan päättymistä Victor Anicheben puskumaali hylättiin, vaikka hidastuskuvasta näkyy, että pallo oli kokonaisuudessaan malissa.

85. minuutilla Ben Arfa pääsi puolittain läpi, mutta tällä kertaa Howard oli mies paikallaan Everton-maalilla.

Everton sai ansaitsemansa palkinnon pari minuuttia myöhemmin. Pienaar syötti ja Anichebe laukoi pallon tarkasti takanurkkaan.

Isäntäjoukkue ei saanut kauan iloita johtoasemastaan, sillä Ba toi vierailijat tasoihin lähes seuraavasta hyökkäyksestä.

Enempää osumia ottelussa ei nähty, joten Everton-leirille jää paljon jossiteltavaa tuomaritoiminnasta.