MM-karsinnat jatkuvat tänään. Valioliiga.comin mielenkiinto kohdistuu lohkoon kahdeksan, jossa Puola isännöi Englantia. Lähtötilanne on kutkuttava. Englannilla on kasassa seitsemän pistettä, mutta otteluita on takana jo kolme. Montenegro ja Puola ovat kolmen pisteen päässä ottelun vähemmän pelanneina. Toisin sanoen Puola nousisi tasapisteisiin Englannin kanssa, mikäli ottelu päättyisi kotivoittoon.

Kokoonpanot

Englannin kokoonpanolla on spekuloitu San Marino -ottelusta lähtien. Kuka on oikea pakki? Todennäköisesti Glen Johnson. Aloittaako vasemmalla hyvässä vireessä oleva Leighton Baines vai kokenut Ashley Cole? Steven Gerrard, Joleon Lescott ja James Milner palannevat kaikki kokoonpanoon. Sen sijaan kärkimiehen rooli on auki. Danny Welbeck on pelannut viime aikoina hyvin, joten Jermain Defoe voi hyvinkin jäädä penkille. Vammojen takia ovat sivussa Frank Lampard, Theo Walcott ja Ryan Bertrand.

Puolan manageri Waldemar Fornalikilla on niin ikään muutamia huolia kokoonpanonsa suhteen. Wojciech Szczesny ja Lukasz Fabianski ovat loukkaantumisten takia sivussa, joten Przemyslaw Tyton saa mahdollisuuden tolppien välissä. Kapteeni Jakub Blaszczykowskin nilkkavamma on maalivahtien ohella Puolalle suuri takaisku. Lisäksi alempien keskikenttäpelaajien tilanne on epävarma, joten avauksessa saatetaan nähdä kaksikko Grzegorz KrychowiakAriel Borysiuk.

Arvio

Aiemmat tilastot lupaavat hyvää Englannille. Puola on voittanut saarivaltakunnan tasan kerran. Toisaalta Puola on vahvempi kuin vuosikausiin. Viime kesän EM-kisoissa Englanti pelasi hyvin puolustavaa, Roy Hodgsonin näköistä jalkapalloa. Puola sen sijaan innosti jalkapallon seuraajia positiivisella hyökkäyspelillään. Mutta. Puolan peli perustuu Borussia Dortmundin kolmikkoon, joka luo jatkuvasti vaarallisia hyökkäyksiä oikealta laidalta. Nyt kapteeni ja kenties joukkueen tärkein pelaaja on poissa. Blaszczykowskin puuttuminen voi tänään maksaa Puolalle peräti kolme pistettä ja sitä kautta paikan MM-kisoissa.

Ilman kapteeniaan Puolan hyökkäyspeli on suurelta osin Robert Lewandowskin varassa. Phil Jagielkan ja Lescottin pitäisi pystyä kahdestaan nollaamaan laadukas maalintekijä. Gerrardin paluu tuo väistämättä pientä lisää kolmen leijonan pelaamiseen, vähintääkin henkiselle puolelle. Wayne Rooney, Defoe ja Welbeck, kuka sitten avaukseen nouseekaan, ratkaissee ottelun Englannille. Puolan melko hyvästä nykyvireestä huolimatta Englanti ottaa niukan vierasvoiton.