Chelsea ja Shakhtar Donetsk ottavat toisistaan mittaa Lontoossa. Manchester United pyrkii varmistamaan jatkopaikkansa Portugalissa.

Chelsea – Shakhtar Donetsk

Roberto Di Matteon luotsaama Chelsea alkaa olla Mestarien liigassa siinä pisteessä, että voittoja pitäisi tulla. Shakhtar johtaa kolmen kierroksen jälkeen E-lohkoa seitsemällä pisteellä. Chelsea on toisena kolme pistettä vähemmän keränneenä. Juventuksella on kolme ja Nordsjällandilla yksi piste. Chelsean ja Shakhtarin edellinen ottelu päättyi ukrainalaisten 2-1 -voittoon.

Viimeiset kaksi Valioliiga-kierrosta eivät ole menneet Chelsean toiveiden mukaan. Manchester Unitedille kärsittyä tappiota seurasi viime viikonlopun 1-1 -tasapeli Swansean vieraana. Shakhtarille ei ole notkahduksia tullut. Joukkue on voittanut käsittämättömästi kaikki 14 sarjaotteluaan tällä kaudella. Kun päälle lisätään eri turnausten ottelut, voittoja on kertynyt 19 ja tasapelejä yksi. Shakhtar ei ole hävinnyt kauden aikana otteluakaan.

Frank Lampard on varmuudella sivussa. Juan Matan, Ashley Colen ja David Luizin pelikunto on loukkaantumisten jäljiltä arvoitus. Sama pätee John Terryyn, joka on ollut viimeiset neljä ottelua pelikiellossa. Shakhtarilla ei ole loukkaantumisongelmia. Edelliseen kohtaamiseen verrattuna Dmytro Chygrinski saatetaan nähdä avauksessa topparin paikalla.

Chelsea on käytännössä pakkovoiton edessä. Jos Shakhtar ottaisi vierasvoiton, karkaisi ukrainalaisryhmä liian kauas. Toisaalta Juventus ottanee kolme pistettä Nordsjällandin kustannuksella, jolloin Chelsea putoaisi lohkon kolmanneksi. Toisin sanoen Chelsean tappio tarkoittaisi sitä, että jatkopaikka jäisi Chelsean ja Juventuksen välisen ottelun varaan.

Shakhtar voi lähteä melko paineettomassa tilassa Stamford Bridgelle. Joukkue on jo voittanut Chelsean ja napannut vieraspisteen Juventukselta. Puhutaan siis ehdottomasti hyvästä joukkueesta. Chelsean peli on takkuillut viime aikoina, mutta kotiottelu ja pakkovoitto tuovat vähintään pisteen isäntien laariin.

Sporting Braga – Manchester United

Manchester United matkustaa H-lohkon kamppailussa Bragan vieraaksi. Edellinen ottelu joukkueiden välillä päättyi Unitedin 3-2 -voittoon. Manchesterilaisseura johtaa lohkoaan puhtaalla pelillä. Romanialainen Cluj on neljällä pisteellä toisena. Bragalla pisteitä on kolme, Galatasaraylla yksi.

Unitedin peli on alkanut toimia paremmin kauden edetessä. Valioliigassa on kaatunut viimeisellä kahdella kierroksella Chelsea ja Arsenal. Mestarien liigassa joukkue on kaatanut Galatasarayn, Clujin ja Bragan – kaikki yhdellä maalilla.

Bragan kausi on lähtenyt Portugalin pääsarjassa hyvin käyntiin. Viidestä edellisestä ottelusta neljä on päättynyt voittoon ja yksi tasapeliin. Mestarien liigassa meno on ollut selvästi tahmeampaa. Galatasaray kaatui kyllä vieraskentällä, mutta vastapainoksi on tullut kaksi tappiota, Unitedia ja Clujia vastaan.

Bragalla ei ole loukkaantumishuolia. Sen sijaan Unitedin kokoonpanosta puuttuvat ainakin Shinji Kagawa, Nemanja Vidic, Phil Jones ja Danny Welbeck. Darren Fletcherin ja Chris Smallingin pelaaminen on epävarmaa.

Braga osui kahdesti Old Traffordilla. Nyt samaa ei ole odotettavissa. Unitedilla on mahdollisuus varmistaa jatkopaikkansa tänään ja sen se myös tekee.