Ranskan Ligue 1:ssä pelaava Bordeaux miettii Arsenal-hyökkääjä Marouane Chamakhin lainaamista tammikuussa.

”Lopullisesta siirrosta on turha puhua, koska hänen palkkansa on hyvin suuri”, Bordeaux’n presidentti Jean-Louis Triaud kertoi Sud Ouest -sanomalehdelle.

Chamakhin palkka on 55 000 puntaa viikossa.

”Meidän täytyy neuvotella Arsenalin kanssa lainasiirron ehdoista. Hän on lahjakas pelaaja, joka on hankalassa tilanteessa tällä hetkellä.”

Chamakhin itsensä mukaan ykkösvaihtoehto olisi jäädä Englantiin, mutta hän ei ole poissulkenut siirtoa entiseen seuraansa.

28-vuotias marokkolainen siirtyi vapaalla siirrolla Bordeaux’sta Arsenaliin vuonna 2010. Arsenalissa peliaika on kutistunut tasaisesti. Ensimmäisellä kaudellaan hän pelasi 29 Valioliigan ottelussa, tosin vain 10 kertaa täydet 90 minuuttia. Viime kaudella vastuuta kertyi enää 11 sarjaottelussa, joissa hän oli avauksessa vain kerran. Tällä kaudella Chamakhin pelit ovat rajoittuneet kahteen Liigacupin otteluun.

Chamakh uskoi Robin van Persien lähdön avaavan hänelle portin takaisin kentälle. Tilanne ei kuitenkaan kohentunut, sillä Arsenal paikkasi tähtihyökkääjän siirtymisen hankkimalla Olivier Giroudin ja Lukas Podolskin.

Ennen siirtoa Tykkimiehiin Chamakh ehti pelata ranskalaisseurassa kahdeksan vuotta, minkä aikana Bordeaux voitti Ranskan mestaruuden.