Englantilaisseurat olivat voitokkaita keskiviikon Mestarien liiga -otteluissa. Chelsea voitti trillerissä Shakhtar Donetskin 3-2. Manchester United haki täydet pisteet Portugalista lukemin 1-3.

Chelsea – Shakhtar Donetsk 3-2

Victor Mosesin maali lisäajan neljännellä minuutilla sinetöi Chelsealle kolme pistettä ja lohkon kärkipaikan. Maali syntyi kulmapotkusta, jonka tarjoili vastikään Valioliigan kuukauden pelaajaksi valittu Juan Mata.

Maalinteon aloitti Fernando Torres jo kuudennella minuutilla. Maalivahti Andrej Pyatovin avaus kimposi espanjalaisesta onnekkaasti maaliin. Shakhtar tuli tasoihin vain kolme minuuttia myöhemmin. Brasilialainen Fernandinho syötti pallon maanmiehelleen Willianille, joka ei epäonnistunut viimeistelyssään.

Chelsea siirtyi uudestaan johtoon 40. minuutilla, kun Pyatov lähti katkaisemaan pystysyöttöä rangaistusalueen ulkopuolelle. Purku ajautui Oscarille, joka laukoi ilmasta pallon maaliin noin 45 metristä. Willian toi vierasjoukkueen tasoihin heti toisen puoliajan alkuminuuteilla.

Mosesin tekemä kolmas johtomaali toi lopulta Chelsealle tärkeät kolme pistettä.

Lohkon toisessa ottelussa Juventus murskasi kotonaan Nordsjällandin maalein 4-0.

Neljän kierroksen jälkeen E-lohko näyttää tältä:

1. Chelsea 7 pistettä
2. Shakhtar 7 pistettä
3. Juventus 6 pistettä
4. Nordsjälland 1 piste

Taistelu kahdesta jatkopaikasta käydään kolmen hyvin tasaisen joukkueen kesken.

Sporting Braga – Manchester United 1-3

Manchester United varmisti jatkopaikkansa voittamalla vieraskentällä Sporting Bragan. Pitkään näytti englantilaisten kannalta pahalta, sillä Braga johti ottelua 80. minuutille asti.

Alan vei isännät johtoon rangaistuspilkulta, kun ottelua oli tahkottu 49 minuuttia.

Vaihdossa ottelun aloittanut Robin van Persie toi Ryan Giggsin esityöstä Unitedin tasoihin kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa.

Neljä minuuttia myöhemmin tuomittiin jälleen rangaistuspotku, tällä kertaa Unitedille. Helpohkosti vihelletyn rankkarin iski verkkoon Wayne Rooney. Loppulukemat 1-3:een viimeisteli Javier Hernandez lisäajalla.

H-lohkon toisessa kamppailussa Burak Yilmaz johdatti hattutempulla Galatasarayn 1-3 -vierasvoittoon Clujista.

Lohkon tilanne neljän kierroksen jälkeen:

1. Manchester United 12 pistettä
2. Cluj 4 pistettä
3. Galatasaray 4 pistettä
4. Sporting Braga 3 pistettä

United on puhtaalla pelillä jatkossa. Toinen jatkopaikka sen sijaan on täysin auki.