cityfacupManchester City saattaa myydä jopa 11 pelaajaa tulevana kesänä, jos on Guardian lehteä uskominen.

Carlos Tevez, Gareth Barry, Edin Dzeko ja Samir Nasri saattavat kaikki olla myyntilistalla tämän kauden päätyttyä, kun Roberto Mancini aikoo saada ison kassan kesän siirtomarkkinoille.

Mancinin mukaan viime kesäinen toiminta siirtomarkkinoilla oli katastrofi, eikä se saa toistua. Kesän passiivisuus on italialaisen mielestä suurin syy siihen, miksi seura jäi Mestarien liigan lohkonsa jumboksi, ja matkaa Manchester Unitediin sarjassa on 12 pistettä.

Kolmikko Mancini, Ferran Soriano ja Txiki Begiristain tulee päättämään ketkä lähtevät seurasta kauden jälkeen. Barry kertoi viikonloppuna lehdistölle olevansa tietoinen Sorianon ja Begiristainin halusta muovata joukkue uuteen uskoon.

Barrylla, Tevezilla ja Joleon Lescottilla on vuosi jäljellä sopimusta, kun taas Kolo Touré, Roque Santa Cruz ja Wayne Bridge ovat jo kesällä vapaita lähtemään ilmaiseksi.

Mancinin epäillään myös haluavan eroon Nasrista, Dzekosta, Maiconista ja Scott Sinclairista, jonka otteet ovat olleet hyvin epätasaisia. Myös John Guidetti on lähes varma lähtijä, sillä hänen jatkuvat loukkaantumisensa ovat tehneet joukkueeseen murtautumisen vaikeaksi.

Viime kesänä Mancinin ykkösnimiä ostolistalla olivat Robin van Persie, Eden Hazard, Daniele De Rossi, Javi Martínez ja Daniel Agger, mutta City ei saanut heistä joukkueeseensa yhtäkään. Italialainen joutui omien sanojensa mukaan tyytymään Jack Rodwelliin, Javi Garcíaan, Matija Nastasicin, Sinclairiin ja Maiconiin. Hintalappu oli yhteensä 38 miljoonaa, kun ensin mainittu viisikko olisi maksanut manchesterilaisille noin 150 miljoonaa puntaa.

Epäonnistumisesta pelaajamarkkinoilla Mancini syyttä Begiristainin edeltäjää Brian Marwoodia: ”Neljän kuukauden jälkeen en tiennyt mitä sanoa. Sitä pitää kysyä Brian Marwoodilta. En ole urheilutoimen johtaja”.

Oli niin tai näin, kesällä tulee Manchester Cityn ovi käymään suuntaan ja toiseen tiuhaan.