Newcastle UnitedNewcastle Unitedin väki on raivoissaan, kun Callum McManaman selviää ilman pelikieltoa rumasta taklauksestaan. Wiganin keskikenttämies tuli nappulat edellä Magpiesin Massadio Haïdaraa suoraan polveen viikonlopun ottelussa.

Taklaus todennäköiseti päätti Haidaran kauden, joten Newcastlen johto kiehuu raivosta. Kaiken kukkuraksi seuran apuvalmentaja John Carver sai sakot puoliajan käytöksestään McManamania kohtaan.

FA ei voinut langettaa jälkeenpäin tuomiota Wiganin pelaajalle, koska yksi ottelun tuomareista raportoi nähneensä miesten törmäävän toisiinsa. Näin minimissään kolmen ottelun pelikieltoa vaarallisesta pelistä ei voida langettaa.

Päätuomari Mark Halsey ilmoitti FA:lle, että olisi ajanut McManamanin ulos, jos olisi tilanteen nähnyt. FA korostaa kuitenkin, ettei se voi toimia jälkeenpäin erotuomarina, jos joku ottelun erotuomareista on tilanteen kentällä nähnyt ja siitä raportoinut otteluraportissa.

Newcastlen toimitusjohtaja Derek Llambias sanoo, että seura on erittäin pettynyt FA:n toimintaan” Olemme pettyneitä kuullessamme ettei FA anna Wiganin pelaajalle pelikieltoa. Saimme kuulla tästä ensimmäisen kerran lehdistöltä, joka oli asiasta kuullut FA:lta. Näin ollen FA:lla ei ollut rohkeutta ilmoittaa asiasta meille henkilökohtaisesti”.

FA lupaa tarkistuttaa omia käytäntöjään, mutta tähän tapaukseen sillä ei ole enää vaikutusta. Liitto on kuitenkin langettanut ”ei pelitilanteissa” tapahtuneita ylilyöntejä, vaikka erotuomarit olisivat jopa antaneet varoituksen pelissä tilanteesta. Tämä ei kuitenkaan päde heidän mukaansa pelitilanteisiin.