Kesän komediapläjäyksen tarjoaa – ei niin yllätyksellisesti – Newcastle.

Viime viikolla seuraikoni Alan Shearer kirjoitti The Sunin kolumnissaan, että Joe Kinnearin palkkaaminen seuran jalkapallojohtajaksi asettaa Newcastlen naurunalaiseksi. 206 maalia Newcastlelle tehnyt Shearer kirjoitti myös, että Kinnearin tulolla heikennetään manageri Alan Pardewin asemaa.

Kinnear ei niellyt kritiikkiä, vaan latasi samalla mitalla takaisin.

”Se, mitä Shearer sanoo, on pirullista. Hän on kaveri, joka ei tiedä valmentamisesta mitään”, Kinnear sanoi The Guardianin mukaan.

”Kauden 2008-09 viimeisessä pelissä hän sai mahti-idean peluuttaa Damien Duffia vasempana pakkina. Damien on yksi parhaista vasemmista laitureista, mutta hän ei osaa taklata. Lopulta hävisimme hänen oman maalinsa myötä. Shearer mustamaalaa minua ja on epäkunnioittava minua kohtaan. Minulla on oikeus vastata hänelle”, Kinnear jatkoi.

Kaudella 2008-09 Newcastlea valmentaneen Kinnearin palkkaus on jakanut mielipiteitä Newcastle-kannattajien keskuudessa. Kinnear muistetaan kommenteista, joissa hän sanoi olevansa älykkäämpi kuin seuran kannattajat. Kulmakarvat nousivat myös aikoinaan haastattelusta, jossa hän lausui monen joukkueen pelaajan nimen väärin.

Moni uskoo, että Pardewin ura uhkaa loppua Kinnearin myötä. Mies itse väittää, että Pardew saa nukkua unensa rauhassa.

”En ole hänen työnsä perässä. Sanoin hänelle, että roolini on tukea häntä ja toimia välikätenä hänen ja Miken (puheenjohtaja Mike Ashley) välillä.”

Joitain muutoksia seurassa on jo tapahtunut. Toimitusjohtaja Derek Lambias erosi ja Shearerin nimeä kantanut St. James’ Parkin baarin kyltti revittiin alas.