Newcastle United harkitsee Yohan Cabayen myymistä ranskalaisjätti Paris-Saint Germainiin noin 20 miljoonan punnan siirtohintaan, toisena vaihtoehtona on pitää ranskalainen keskikenttäpelaaja joukkueessa sopimuksen loppuun saakka, jota on jäljellä kolmella vuotta.

PSG:n uusi manageri Laurent Blanc arvostaa runsaasti Cabayeta, ja ranskalaislähteiden mukaan pariisilaisseura valmistautuu tekemään pelaajasta tarjouksen alkuviikosta. Myös Monacon on kerrottu olevan kiinnostunut ranskalaisesta. Cabaye loi vahvan siteen Blanciin hänen toimiessaan Ranskan maajoukkueen päävalmentajana ja tarjotessaan entiselle Lille-pelaajalle tärkeää roolia joukkueessa.

Cabayella on nykyisestä sopimukseen St. James’ Parkilla jäljellä kolme vuotta, ja hänen sanotaan olevan Newcastle-omistaja Mike Ashleyn suosiossa. Mutta 27-vuotiaan Cabayen myyminen auttaisi Newcastle-manageria Alan Pardewia tekemään tuplatarjouksen St Etienne kaksikosta, hyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyangista sekä toppari Kurt Zoumasta. Kaksikon siirtosummaksi on arveltu 26 miljoonaa puntaa. Rahaa jäisi myös muihin pelaajiin, kuten Aston Villa -hyökkääjä Darren Bentiin.

Lillestä Tynesidelle 4 miljoonan punnan siirtosummalla kaksi vuotta sitten siirtynyt Cabaye loisti ensimmäisellä kaudellaan Newcastlessa auttamalla Magpiesia pääsemään 5. sijalle Valioliigassa, ja ottamalla suurta roolia joukkueen pukukopissa. Loukkaantumiset, väsymys, ja kunnon puute vaivasivat Manchester Unitedin ja Arsenalin seuraamaa pelaaja viime kuukausina, ja hän olikin kuin varjo entisestään viime kaudella. Newcastlella on nyt vaikea päätös tehtävänään.

Cabayella ei ole ulosostohintaa 5 vuoden sopimuksessaan jonka hän allekirjoitti vuonna 2011. Ashley täten voisi pelata kovaa peliä ja katsoa olisivatko PSG ja Monaco valmiita tarjoamaan 25 miljoonaa tai jopa 30 miljoonaa puntaa pelaajasta. Kuten Andy Carrollin 35 miljoonan punnan siirto Liverpooliin todisti, jokaisella Newcastlen avauskokoonpanon pelaajalla on hintansa. Toisaalta Newcastlen uusi toiminnanjohtaja Joe Kinnear on jo vakuutellut pelaajan pysyvän koillisessa.

Vaikka Kinnear on jatkuvasti toistanut ”emme myy parhaita pelaajia” mantraansa, on Cabayen viime aikojen heikko vire sekä hänen aiemmat puheensa Newcastlesta lähtemisestä muuttanut asiaa. Hän koki myös loukkaavana kun Kinnear äänsi väärin hänen nimensä äskettäisessä radiohaastattelussa muodossa ”Yohan Kebab”.

Haastatteluissa ranskalaistelevisiossa aiemmin kesäkuussa Cabaye puhui lämpimästi Manchester Unitedista, Monacosta sekä PSG:stä. ”Juuri nyt olen Newcastlessa”, hän sanoi. ”Mutta jalkapallossa voi sattua mitä vaan – annan managerieni hoitaa asioita”, Cabaye jatkoi.

Toisaalta Cabayen syöttöpeli on olennainen osa Newcastlen peliä, ja Pardew on tähdännyt tiimin rakentamiseen hänen ympärilleen. Jos siirto tapahtuu on olemassa mahdollisuus siirtää Moussa Sissoko takaisin syvällä pelaavaan keskikentän rooliinsa, sillä hän olisi paras vaihtoehto tuohon rooliin. Cabayen ollessa tuossa roolissa Sissoko on pelannut hyökkäävämpää roolia saapuessaan Toulousesta viime tammikuussa.

Cabaye on yksi useasta Newcastlen pelaajasta jonka tulevaisuus joukkueessa näyttää epävarmalta. Cheik Tioté vastasi perjantaina oikeudessa syytöksiin koskien väärennettyä belgialaista ajokorttia sekä vakuutuksen puuttumista. Middlesbroughin, Sheffield Wednesdayn sekä useiden arabiseurojen kiikarissa oleva Shola Ameobi on myös lähtökuopissa.

Gabonin maajoukkuepelaaja Aubameyang on puolestaan Newcastlen himotuin hyökkääjäkohde. Pardew olisi silti halukas hankkimaan joukkueeseen myös Bentin, jota hän valmensi aikoinaan Charltonissa.

Lähde: The Guardian