Arsenal on etsinyt koko kesän ajan pelaajaa puolustavan keskikentän paikalle, ja viimeisin huhuttu kiinnostuksen kohde on Bayern Münchenin brasilialainen keskikenttämies Luiz Gustavo.

Arsenaliin on aikaisemmin yhdistetty muun muassa Evertonin Marouane Fellaini, Bayer Leverkusenin Lars Bender sekä Toulousen Étienne Capoue. Bayern Münchenin Gustavo on kuitenkin ensimmäinen keskikenttämies, joka julistaa julkisesti haluavansa siirtyä Arsenaliin.

– Olen kuullut Arsenalin kiinnostuksesta minua kohtaan. On kyse suuresta seurasta, joten tottakai haluaisin pelata Arsenalin riveissä, Gustavo kommentoi Brasilian maaottelun alla Sveitsiä vastaan Baselissa.

Gustavolla näyttäisi kuitenkin olevan merkittävämpiä syitä seurasiirtoon kuin Arsenalin vetovoima. Brasilian maajoukkueen keskikenttämiehen pelipaikka on uhan alla sekä seurajoukkueessa että maajoukkueessa. Gustavolle itselleen tärkeintä tulevalla kaudella on saada vakituista peliaikaa, eikä Bayern Münchenissa näytä olevan pelipaikkaa tarjolla Thiago Alcântaran siirron myötä. Brasilian maajoukkeen valmentaja Luiz Felipe Scolari on ilmoittanut, että miehen pitää päästä pelaamaan jos hän haluaa taistella tosissaan peliajasta Brasilian 2014 maailmanmestaruuskisoissa

– Minun sopimukseni Bayernin kanssa jatkuu vuoteen 2015 saakka, mutta minulle on erittäin tärkeää saada vakituista peliaikaa, jotta maajoukkuekutsut jatkuvat. Minulla on sekä henkilökohtaisia että urheilullisia syitä siirtoon.

– Kukaan ei ansaitse paikkaa maajoukkueessa historiallisten ansioiden perusteella. Minun pitää päästä pelaamaan, jotta voin näyttää että olen pelikunnossa joukkuetta varten, varsinkin kun meillä on ainoastaan harjoitusotteluita ennen MM-kisoja, Gustavo sanoo.

Arsenalin ja Bayern Münchenin seurajohdot eivät kyseistä siirtohuhua ole vielä kommentoineet. Lukuun ottamatta Suárez-siirtosaagaa, Arsenal on tunnettu siitä, että joukkue pitää siirtonsa medialta piilossa ennen sopimuksen allekirjoitusta. Siirtoikkunan loppuun ei kuitenkaan ole enää pitkä aika, joten Arsenal-valmentaja Arsène Wenger haluaa varmasti pitää kiirettä.

Lähde: The Guardian