West Hamin kausi oli kerrassaan sensaatiomainen. Sarjanousijaan uskottiin, mutta sijoitus oli silti yllättävän hyvä. Miten käy tällä kaudella?

Viime kausi

Viime kaudeksi Valioliigaan takaisin noussut West Ham pelasi upean kauden. 10. sija on nousijajoukkueelta erinomainen suoritus, ja nousijoista West Ham nimenomaan olikin se paras.

West Hamin ongelmat olivat viime kaudella maalinteossa. Vieraissa joukkue viimeisteli ainoastaan yhdeksän osumaa, mikä oli vähiten koko liigassa.

Kauden päätteeksi joukkueesta lähtivät Carlton Cole, Eoin Wearen, Jake Larkins, Declan Hunt, Jack Powell, Cheye Alexander, Robert Hall, Josh Siafa, Jami Rafati sekä Gary O’Neil.

Hankinnat

Razvan Rat

Shakhtar Donetskia 10 vuotta edustanut Rat tuo kaivattua kilpailua West Hamin suht kapeaan puolustukseen. Saa nähdä, miten 32-vuotias Romanian maajoukkuepelaaja sopeutuu brittiläiseen elämäntyyliin.

Adrían

26-vuotias Adrián tuli Lontooseen Real Betisistä. Jussi Jääskeläisellä ikää alkaa jo olla, ja ura tuskin enää kovin kauaa Hammerseissa jatkuu. Viime kaudella La Ligaan murtautunut Adrían on kelpo korvaaja suomalaiselle, ja vastuuta todennäköisesti kertyy jo tulevalla kaudella jonkin verran.

Andy Carroll

Pitkänhuiskea britti pelasi jo viime kauden lainalla West Hamissa, mutta siirtyi varsinaisesti seuraan Liverpoolista tälle kaudelle. 24-vuotias Carroll viimeisteli viime kaudella seitsemän osumaa, mutta potentiaalia on parempaakin.

Parin kauden epäonnistumisten jälkeen Newcastlessa maineensa keränneen Carrollin on aika onnistua, mikäli haluaa vielä mukaan isompiin ympyröihin.

Danny Whitehead

Lokakuussa 20 vuotta täyttävä Whitehead hankittiin Stockport Countysta. Hyökkäyspäässä pyörivä Whitehead on pääasiassa tulevaisuuden hankinta, vastuuta toki voi satunnaisesti tulla jo ensi kaudella.

Stewart Downing

Carrollin tapaan Liverpoolista saapunut Downing on aiemmin mainitun kanssa aika lailla samassa asemassa. Lähinnä tehottomuudestaan vitsailun kohteeksi joutuneella Downingilla on kasvojen puhdistuksen aika, tästä syystä West Hamiin siirtyminen oli oiva mahdollisuus 29-vuotiaalle britille. Poolin paidassa 65 pelissä syntyi kolme maalia, nyt odotetaan parempaa ja sitä toivottavasti saadaan.

Joukkueen vahvuus

Keskikenttä. Keskikentältä löytyy laajuutta ja taitoa. Kevin Nolan, Matt Jarvis, Ravel Morrison, Mark Noble, Mohamed Diamé, Alou Diarra ja Joe Cole muodostavat hyvän seitsikon, ja taustalta löytyy vielä lisääkin pelitaitoista porukkaa.

Joukkueen heikkous

Hyökkäys. Kapea hyökkäys muodostuu lähinnä epävakaasta Andy Carrollista, Ricardo Vaz Têstä, sekä Modibo Maïgasta, joten maalinteko tulee olemaan ongelma myös tulevalla kaudella.

Valmennus

Sam Allardyce aloittaa kolmannen kautensa Hammersien peräsimessä. Allardyce on tehnyt upeaa työtä edellisellä kahdella kaudella, ja samaa voidaan odottaa jälleen. Kaiken joukkueestaan irti saava brittimanageri tykkää käyttää pelityylinään pitkiä palloja, joten Carrollin on oltava nyt paremmin hereillä kuin aikaisemmin, mikäli joukkueen maalitilastoja halutaan kohentaa.

Top-Flop

Winston Reid pelasi hienon viime kauden, joten joukkueen parhaaksi pelaajaksikin äänestetyltä uusiseelantilaiselta on lupa odottaa varmaa puolustamista myös tulevalla kaudella.

Andy Carrollin on löydettävä vanha vireensä, mikäli West Ham meinaa menestyä. Kuivien kausien on loputtava ja maaleja tultava. Mikäli kausi jää torsoksi, alkavat kasvot olla jo niin liassa, että niiden puhtaaksi saamiseen tarvitaan jo jonkin sortin ihme.

Arvio

Viime kaudesta on vaikea parantaa. Nykyinen miehistö alkaa olla jo tämän hetkisen taitotasonsa yläpäässä, ja ilman suurempia hankintoja joukkue todennäköisesti taistelee samoista sijoista mistä viime kaudella. Keskikastiin.

Kokoonpano

Maalivahdit

13 Adrián
22 Jussi Jääskeläinen
25 Stephen Henderson
30 Raphael Spiegel

Puolustajat

2 Winston Reid
3 George McCartney
5 James Tomkins
8 Razvan Rat
17 Joey O’Brien
19 James Collins
20 Guy Demel
27 Jordan Spence

Keskikenttä

4 Kevin Nolan
7 Matt Jarvis
10 Jack Collison
14 Matthew Taylor
15 Ravel Morrison
16 Mark Noble
18 Alou Diarra
21 Mohamed Diamé
23 Stewart Downing
26 Joe Cole

Hyökkääjät

9 Andy Carroll
11 Modibo Maïga
12 Ricardo Vaz Tê