Manchester City oli ylivoimainen maanantain ainoassa Valioliigaottelussa. City ei säästellyt paukkuja vaan ajoi vaisun Newcastlen yli 4-0 lukemin.

City aloitti ottelun ryminällä ja sai ensimmäisten minuuttien aikana kaksi vaarallista maalipaikkaa. Jälkimmäisessä Pablo Zabaleta tarjoili syötön Edin Dzekolle, jonka laukauksen Tim Krul venytti kuitenkin kulmaksi. Hetkeä myöhemmin Joleon Lescott puski pallon ohi maalin.

Ensimmäinen maali syntyi kuuden minuutin kohdalla, kun Dzeko keskitti pallon David Silvalle joka puski pallon vasempaan nurkkaukseen. Muutama minuuttia myöhemmin Yoann Gouffran laukoi pallon Cityn verkkoon. Maalia ei hyväksyttyä, sillä ranskalainen oli tilanteessa paitsiossa.

22 minuutin kohdalla Sergio Agüero iski kotijoukkueen kahden maalin johtoon. 43. minuutilla Jonas Gutiérrez joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi.

Lisäajan toisella minuutilla Steven Taylor pelasi palloa kädellä, mutta Andre Mariner ei viheltänyt tilanteesta rangaistuspotkua kotijoukkueelle. Ensimmäisen puoliskon lähennellessä loppuaan Taylor huitaisi kädellään Agüeroa päähän. Mariner ei arastellut vaan antoi Harakoiden puolustajalle suoran punaisen kortin teostaan.

Toinen puoliaika jatkui Cityn hallinnalla. 50. minuutin kohdalla kotijoukkue sai vapaapotkun aivan rangaistusalueen tuntumasta, jota Yaya Touré asettui ampumaan. Norsunluurannikkolainen laukoi kovan ja kierteisen laukauksen, joka liiti Newcastlen maalia vartioineen Krulin ohitse. City johti jo kolmella maalilla.

62 minuutin kohdalla Dzeko tulitti jälleen kohti maalia, mutta Krul pysäytti laukauksen näyttävällä torjunnalla. Noin varttia myöhemmin Zabaleta tarjoili syötön läpiajoon juosseelle Samir Nasrille, joka sijoitti pallon Newcastlen verkkoon.

85 minuutilla pallo oli jälleen Harakoiden verkoissa. Maalia ei kuitenkaan hyväksytty, sillä Alvaro Negredo oli paitsiossa. Manchester City voitti 4-0 ja antoi myrskyvaroituksen iskukyvystään.

Ottelun Hahmo

Edin Dzeko

Bosnialaiskärki rakensi Citylle useita maalipaikkoja ja sijoittui hyvin. Dzeko myös auttoi joukkuettansa puolustuspäässä puskemalla palloja pois kulmatilanteissa kotijoukkueen päädystä.