Real Madridin saksalaistähti Mesut Özil on siirtynyt Arsenalin riveihin siirtoikkunan viime hetkillä. Saksan maajoukkueen hyökkäävä keskikenttäpelaaja siirtyy tykkimiehiin seuran ennätyssummalla, minkä on arvioitu olevan noin 50 miljoonaa euroa.

– Olen iloinen saapuessani Arsenalin kokoluokan joukkueeseen ja odotan innolla pääseväni pelaamaan Valioliigaa. Tämä tulee olemaan hyväksi henkilökohtaiselle kehitykselleni ja odotan erityisen paljon työskentelyä Arsène Wengerin kanssa, Özil sanoi.

Myös Arsenalin manageri Wenger iloitsi seuran ennätyshankinnasta.

– Olemme erittäin tyytyväisiä Mesut Özilin hankinnasta. Hän on mahtava pelaaja, joka on osoittanut kykynsä sekä kansainvälisellä että seuratasolla.

Özilin siirto tapahtuu vain vuorokausi Gareth Balen maailmanennätyssiirron jälkeen. Jo ennen Balen siirtoa Madridiin Özilin asema Real Madridissa oli vaikea, sillä espanjalaisen Iscon erinomaiset otteet olivat syrjäyttäneet saksalaistaiturin penkille. Entinen Werder Bremen -tähti pelasi erinomaisesti kolmen kautensa aikana Real Madridissa, jolloin hän latoi tauluun hurhat tehot: 71 maaliin johtanutta syöttöä 158 ottelussa.

Özilin myynti Arsenaliin on saanut osan madridilaiskannattajista hyvin vihaiseksi, sillä mies oli hyvin pidetty kannattajien keskuudessa. Kun huhut Özilin myynnistä Arsenaliin olivat lähteneet liikkeelle, Real Madridin kannattajat huusivat kovaan ääneen Balen julkistustilaisuudessa ”Öziliä ei myydä”. Arsenalin kannattajien keskuudessa Özilin osto sen sijaan herättää paljon helpotusta, sillä pohjoislontoolaiset ovat olleet kovan paineen edessä vahvistusten suhteen kesän aikana.

Özil on Wengerin kolmas hankinta kesän siirtoikkunan aikana. Aiemmin seuraan siirtyivät ilmaisilla siirroilla ranskalaiskärki Yaya Sanogo sekä paluumuuttaja Mathieu Flamini.

Lähde: Arsenalin verkkosivut