Aston Villa järjesti Villa Parkilla yhden alkukauden suurimmista yllätyksistä, kun joukkue kaatoi kotikentällään Manchester Cityn 3-2-lukemin. Ottelu ratkesi lopulta Joe Hartin virheeseen, jonka seurauksena Andreas Weimann pääsi tuikkaamaan pallon tyhjään maaliin.

Ottelun alku kärsi hitaasta pelitemposta, eikä tilanteita Cityn muutamaa ohilaukausta lukuunottamatta juurikaan syntynyt. 39. minuutilla Yaya Touré oli lähellä viedä vieraat johtoon. Brad Guzan torjui kuitenkin norsunluurannikkolaisen laukauksen.

Ensimmäisen puoliajan lähennellessä loppuaan Karim El Ahmadin heikko purku meni suoraan Tourélle, joka iski Citizensit 1-0-johtoon. Tauolle mentiin manchesterlaisten komennossa.

Toisella puoliajalla Villa pääsi peliin paremmin mukaan. 51. minuutilla. El Ahmadi ampui Villan tasoihin. Viisi minuuttia myöhemmin City siirtyi uudestaan johtoon. Samir Nasri antoi kulmapotkusta keskityksen Edin Dzekolle, joka puski pallon voimalla Guzanin ohitse.

67. minuutilla Ron Vlaar pääsi ampumaan hyvästä paikasta, mutta hollantilaisen laukaus meni suoraan päin Hartia. 72, minuutin kohdalla Villa sai vapaapotkun aivan rangaistusalueen tuntumasta, Leandro Bacunan kova laukaus ohitti toiseen suuntaan aavistaneen Hartin tasoittaen ottelun 2-2:een. Maali oli Bacunalle ensimmäinen Valioliigassa.

Neljä minuuttia myöhemmin Cityn puolustus nukahti täysin. Guzanin maalipotku lensi jähmettyneiden Citizens-puolustajien ja maaliltaan ylös nousseen Hartin ylitse Weimannille. Itävaltalaisen laukaus vieri tyhjään maaliin ja Villa siirtyi 3-2-johtoon.

Maalin jälkeen City haki kuumeisesti tasoitusta, muttei onnistunut viimeistelyssä. Villa voitti ottelun 3-2 ja nousi sarjataulukossa yhdeksänneksi.