Valioliigan kärkipaikkaa hallussaan pitävä Arsenal ja Serie A:n kakkonen Napoli kohtaavat F-lohkon kärkiottelussa Emirates-stadiumilla. Molemmat joukkueet ovat erinomaisessa vireessä, sillä Arsenal on Aston Villa -shokkitappion jälkeen voittanut kaikki kilpailut huomioon ottaen yhdeksän ottelua peräkkäin. Rafael Benítezin luotsaama Napoli on menettänyt vain kaksi pistettä Serie A:ssa. Mestarien liigan ensimmäisellä kierroksella Napoli nappasi kotonaan 2-1-voiton Borussia Dortmundista.

Loukkaantumiset

Arsenal

Abou Diaby
Lukas Podolski
Theo Walcott
Alex Oxlade-Chamberlain
Santi Cazorla

Napoli

Christian Maggio

Edelliset ottelut

Arsenal

Swansea – Arsenal 1-2 (Valioliiga)
West Bromwich Albion – Arsenal 1-1 (rp. 3-4) (Liigacup)
Arsenal – Stoke City 3-1 (Valioliiga)

Napoli

Genoa – Napoli 0-2 (Serie A)
Napoli – Sassuolo 1-1 (Serie A)
AC Milan – Napoli 1-2 (Serie A)

Edellinen keskinäinen ottelu

Arsenal – Napoli 2-2 (03.08.2013, Emirates Cup)

Arvio

Ottelu on molempien joukkueiden kannalta elintärkeä jatkopelejä ajattelen huolimatta siitä, että nyt pelataan vasta toista kierrosta. F-lohkon jokainen joukkue kykenee menemään lohkosta jatkoon, mistä antoivat jo osviittaa ensimmäisen kierroksen ottelut. Arsenal ja Napoli voittivat Marseillen ja Dortmundin niukasti lukemin 2-1.

Arsenal on kulkenut Valioliigassa voitosta voittoon huolimatta avainpelaajien loukkaantumisista. Arsène Wengerin miehistö ei kuitenkaan Tottenham-peliä lukuunottamatta ole vielä joutunut todelliseen testiin Valioliigassa. Tykkimiesten suurimpana murheenkryyninä on laitapelaajien loukkaantumiset, sillä Wenger on joutunut peluuttamaan Jack Wilshereä vasemmassa laidassa ja oikealla pelasi viime ottelussa 18-vuotias Serge Gnabry. Mahtavan ottelun pelannut Gnabry ei kuitenkaan tullut valituksi Arsenalin Mestarien liigan joukkueeseen.

Benítez on onnistunut korvaamaan loistavasti PSG:hen siirtyneen tähtihyökkääjän Edinson Cavanin. Tilalle tullut kaksikko Higuaín-Callejon Real Madridista sekä PSV:stä saapunut Dries Mertens ovat tuoneet Napolin peliin enemmän vaihtoehtoja hyökkäyspäässä. Keskikentän kolmikko Gökhan Inler, Lorenzo Insigne ja Marek Hamsik ovat pelanneet erinomaisen alkukauden ja tulevat antamaan kovan vastuksen Arsenalin keskikentälle. Benitezin tuttu rotaatio on pitänyt myös avainmiehet kunnossa ja espanjalaisluotsi saakin jalkeille otteluun virkeän ykkösmiehistön.

Arsenal pyrkii pitämään palloa kotikentällään Emiratesilla erinomaisessa syysvireessa pelaavan Aaron Ramseyn johdolla. Tämä sopii varsin hyvin Napolille, joka on erinomainen vastaiskujoukkue. Arsenalin todennäköisestä hallinnasta huolimatta kotijoukkueelta puuttuu loukkaantumisten vuoksi ratkaisuvoimaa hyökkäyspäässä. Wenger joutuu todennäköisesti peluuttaamaan kahta keskikentän keskustan pelajaa laitahyökkääjinä. Suurimpana kysymyksenä on, ketkä nelikosta Mesut Özil, Tomas Rosicky, Wilshere ja Nacho Monreal aloittavat laitureiden paikalla. Kauden vahvasti aloittanut ranskalaiskärki Olivier Giroud on näyttänyt viime otteluissa väsyneeltä. Nähtäväksi jää, pystyykö Giroud pelaamaan täydellä teholla tiistai-iltana.

Loukkaantumisista kärsivän Arsenalin voittoputki katkeaa jossain vaiheessa, mutta tänään se ei vielä tapahdu. Arsenal vie ottelun niukasti kotikentällään lukemin 2-1.

Seuraa häntä

Aaron Ramsey, Arsenal

Aaron Ramsey on muuttunut fanien sylkykupista tykkimiesten johtavaksi pelaajaksi lyhyessä ajassa. Walesin maajoukkuemies on iskenyt viimeisessä kahdeksassa ottelussaan kahdeksan maalia keskikentältä, eikä maalinteolle näy loppua. Maalinteon ohessa Ramsey on kuitenkin vakuuttanut nimenomaan monipuolisella keskikentän keskustan pelaamisella. Ramsey juoksee, katkoo ja taklaa mielettömällä intensiteetillä ja walesilaisen työmoraali ja oikea-aikaiset juoksut ovat tuottaneet tulosta maalien muodossa. Elämänsä vireessä olevan Ramseyn taso ei ole ailahdellut tällä kaudella, joten samaa sähäkkyyttä on lupa odottaa illan ottelussa.

Gonzalo Higuaín, Napoli

Higuain oli eräs Wengerin ensimmäisistä kohteista kesän siirtoikkunan aikana. Argentiinalaiskärki päätyi kuitenkin Napoliin. Nopea hyökkääjä halunnee näyttää päätyneensä oikeaan osoitteeseen. Higuaínin nopeus ja erinomainen liike ovat myrkkyä hitaahkoa Per Mertesackeria vastaan, ja Napoli pyrkii varmasti puhkomaan Arsenalin puolustuslinjan nimenomaan Higuaínin pystyjuoksujen avulla.