Mestarien liiga jatkuu Chelsean osalta tänään illalla, kun se kohtaa Arena Naționalălla Steaua Bukarestin. Steaua on arvioitu lohkon heittopussiksi, mutta kotikentällään romanialaisia ei kannata aliarvioida. Chelsea tuskin lähtee Basel-katastrofin jälkeen otteluun takki auki. Etenkin, kun The Blues hävisi Romaniassa viime kaudella.

Loukkaantumiset:

Steaua Bukarest:

Alexandru Chipciu

Chelsea:

Marco van Ginkel
Eden Hazard
Kevin De Bruyne

Edelliset ottelut:

Steaua Bukarest:

Steaua Bukarest – Poli Timisoara 3-0 (Romanian liiga)
Steaua Bukarest – Avantul Barsana 4-0 (Romanian cup)
Botosani – Steaua Bukarest 1-2 (Romanian liiga)

Chelsea:

Tottenham – Chelsea 1-1 (Valioliiga)
Swindon – Chelsea 0-2 (Liigacup)
Chelsea – Fulham 2-0 (Valioliiga)

Edellinen keskinäinen ottelu:

Chelsea – Steaua Bukarest 3-1 (14.3.2013 Eurooppa-liiga)

Arvio

Joukkueet kohtasivat Eurooppa-liigan neljännesvälierissä viime kaudella, ja tuolloin Chelsea eteni jatkoon. Steaua kuitenkin voitti avausosan kotonaan 1-0. Romanialaiset ovat silti tänään selkeitä altavastaajia, sillä poissaoloista huolimatta materiaaliero on huikea José Mourinhon suojattien eduksi.

Chelsean peli ei kuitenkaan ole ollut mitään ilotulistusta. Mielenkiintoista onkin nähdä saako vähälle vastuulle jäänyt Juan Mata tilaisuuden Bukarestissa, sillä espanjalaisen sisääntulo Tottenhamia vastaan oli väkevä. Chelsean kärkipelaajat kaipaavat myös kipeästi onnistumisia.

Steaua on suurelle maailmalle melko tuntematon ryhmä, mutta mistään rupusakista ei todellakaan ole kyse. Romanian liigassa joukkue on kärsinyt vain yhden pistemenetyksen, ja Mestarien liiga -karsinnoissa Steaua tiputti FK Vardarin, Dinamo Tbilisin ja Legia Varsovan. Vastapainoksi Schalke otti lohkovaiheen avauskierroksella helpohkon 3-0-voiton Laurenţiu Reghecampfin ryhmästä.

Joukkueen runko on parhaassa peli-iässä ja se koostuu pääosin Romanian maajoukkueen pelaajista. Nuoret suurlupaukset Gabriel Iancu ja Nicolae Stanciu kannattaa laittaa seurantaan. Joukkueen tämän kauden tehomies on ollut italialainen 29-vuotias Federico Piovaccari, joka on osunut liigassa neljästi ja Mestarien liiga -karsinnassa kolmesti.

Jos Steaua ei halua jäädä lohkojumboksi, tulee sen loistaa kotipeleissään. 55 000 silmäparia vetävä Arena Națională Bukarestissa ei ole mikään mukavin paikka vierailla. Romanialaisten kotietu on merkittävä.

Chelsea ei tule pääsemään helpolla, mutta joukkue kaivaa tarvittavat maalit. Viime kauden kohtaamisen ja Chelsean Basel-tappion myötä Steauan yllätysmomentti ei ole niin suuri kuin se olisi voinut olla. Mahdollinen pistemenetys tekisi lontoolaisten tilanteen tukalaksi lohkossa, jonka piti olla läpihuutojuttu.