Sunderlandista potkut saanut Paolo Di Canio kertoo, että hän olisi tarvinnut enemmän aikaa saadakseen joukkueen pelaamisen kuntoon. Di Canio sai potkut Sunderlandista syyskuussa 3-0-tappion jälkeen West Bromille.

Martin O’Neillin tilalle tullut Di Canio onnistui pitämään Sunderlandin Valioliigassa viime kaudella. Villeistä tuuletuksistaan tuttu italialaismanageri oli luonnollisesti pettynyt saadessaan potkut.

– Tulin tänne viime kaudella pitääkseni Sunderlandin sarjassa. Olin innoissani saadessani mahdollisuuden valmentaa Valioliigassa. Tulin haastavaan tilanteeseen, mutta tein sen mikä oli asetettu tavoitteeksi.

– Tarvitset aikaa, kun tuot joukkueeseen 14 uutta pelaajaa. Suurimmalla osalla heistä ei ollut kokemusta Valioliigasta. Rakastan englantilaista jalkapalloa, kuten olen sanonut monta kertaa. Minua kohdeltiin epäreilusti, kun sain niin vähän aikaa. Olen varma, että olisin saanut joukkueen lentoon, kertoo Di Canio.

– Mediassa on kirjoitettu viime päivinä paljon asioita, jotka eivät pidä paikkaansa. Harjoituksissa ei ollut rähinöitä, kuten jotkut ovat väittäneet. Potkujeni jälkeen moni pelaaja on lähettänyt minulle viestin, jossa he kiittävät minua ajastani Sunderlandissa.

– Tulokset eivät olleet niin hyviä, kuin toivoimme. Olen silti varma, että olisimme pystyneet kääntämään kurssin voitolliseksi. Olen kiitollinen Sunderlandille, vaikka aikani seurassa päättyi lyhyeen. Opin paljon asioita ja toivon, että voin valmentaa taas Englannissa mahdollisimman pian.

Lähde: Sky Sports