Mestarien liigan keskiviikkon herkkupalana pelataan Manchester Cityn ja hallitsevan mestarin Bayern Münchenin välinen ottelu Etihadilla.

Valioliigan 7. sijalla sijaitseva City on aloittanut kautensa ailahtelevasti. Brittinurmikolla nähdyt komeat voitot Newcastlesta ja paikallisvastustaja Manchester Unitedista ovat näyttäneet, että joukkueessa on potentiaalia kenen tahansa lyömiseen. Silti joukkueen kone on myös yskähdellyt Cardiffin sekä Aston Villan haettua täydet pisteet Cityn kustannuksella. Joukkueen ensimmäinen ottelu Mestarien liigassa päättyi komeaan 3-0-voittoon tshekkiläisestä Viktoria Plzenistä.

Bayern on jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi. Kesän siirtoikkunassa Mario Götzellä rikastunut joukkue on ehdottomia voittajasuosikkeja tämän kauden Mestarien liigassa. Seitsemästä Bundesliigan ottelusta mukaan on tarttunut kuusi voittoa sekä yksi tasapeli, kun Freiburg pystyi riistämään kotonaan kaksi pistettä. Myös Bayern aloitti Mestarien liiga -urakkansa Cityn tapaan 3-0-voitolla venäläisen TsSKA Moskovan kustannuksella.

Loukkaantumiset

Manchester City

Sergio Agüero (mahdollisesti kokoonpanossa)
David Silva (mahdollisesti kokoonpanossa)
Jack Rodwell

Bayern München

Thiago Alcántara
Holger Badstuber
Javi Martínez

Edelliset ottelut

Manchester City

Stoke – Manchester City 0-0 (Valioliiga)
Viktoria Plzen – Manchester City 0-3 (Mestarien Liiga)
Manchester City – Manchester United 4-1 (Valioliiga)
Manchester City – Wigan 5-0 (Liigacup)
Aston Villa – Manchester City 3-2 (Valioliiga)

Bayern München

Bayern München – Hannover 96 2-0 (Bundesliiga)
Bayern München – CSKA Moskova 3-0 (Mestarien liiga)
Schalke 04 – Bayern München 0-4 (Bundesliiga)
Bayern München – Hannover 96 4-1 (Saksan Cup)
Bayern München – Vfl Wolfsburg 1-0 (Bundesliiga)

Edelliset keskinäiset kohtaamiset

Bayern München – Manchester City 2-0 (27.9.2011, Mestarien liiga)
Manchester City – Bayern München 2-0 (7.12.2011, Mestarien liiga)

Seuraa heitä

Yaya Touré, Manchester City

Yaya Tourésta on tullut tällä kaudella todellinen maalinsylkijä. Valioliigassa on syntynyt neljä osumaa, ja osuihan norsunluurannikkolainen myös Mestarien liigan avauksessa Plzeniä vastaan. Äärimmäisen vaarallinen vapaapotkuissa, ja tulee olemaan isossa roolissa Cityn keskikentän pohjalla.

Franck Ribéry, Bayern München

Viime kaudella Uefan parhaan pelaajan palkinnon pokannut Ribéry on vaarallinen mies hallitsemallaan vasemmalla laidalla. Mikäli Cityn puolustusosasto ei ole hereillä, iskee tämä kaveri samantien, joko maalatessa tai pelatessa maalipaikan Mandzukicille. Toisella laidalla oleva Arjen Robben on umpivasuri, mutta Ribéryltä laukaus- ja juoksuvoimaa löytyy molemmista jaloista.

Arvio

Vaikkakin City on ailahteleva joukkue, on se kotikentällään erittäin vaarallinen. Sergio Agüero ja David Silva saattavat olla kokoonpanossa jo tänään, mikä on iso piristysruiske Citylle. Maalintekotaitoa löytyy Álvaro Negredosta, Edin Dzekosta ja Stevan Joveticista, mutta Agüero on silti erittäin tärkeä palanen Cityn hyökkäyspeliä. Silvan puuttuminen näkyy vielä enemmän. Samir Nasri on hyvin pystynyt paikkaamaan Silvaa hyökkäävänä keskikenttäpelaajana, mutta ranskalaiselta saattaa silti puuttua se tasaisuus, mitä vaaditaan Bayernin tasoista joukkuetta vastaan. Toisena päivänä Nasri saattaa esiintyä erittäin vakuuttavasti, mutta toisena hän vain vaeltelee kentällä.

Gaël Clichy palannee omalle paikallaan vasemmaksi laitapuolustajaksi, mutta mikäli Manuel Pellegrini ei hänen pelikuntoonsa vielä luota, asettuu viime pelit Cityn paidassa tahkonut Aleksandar Kolarov tuolle tontille. Nopeutta ja keskittymiskykyä laidalle tarvitaan Bayernin Franck Ribéryn pysäyttämiseksi. Maalivahti Joe Hart on ollut viime kauden tapaan ailahtelevainen. Bayernin erittäin tuhoisan hyökkäyksen vuoksi englantilaisen on venyttävä huippusuorituksiin.

Pep Guardiolan Bayern München on paperilla erittäin vakuuttava, ja se näkyy myös kentällä. Laidoilla viilettävät Ribéry ja Arjen Robben ovat paikoillaan maailman parhaita, ja kärjestä löytyvä Mario Mandzukic on ollut myös erittäin väkevä tällä kaudella. Seitsemässä liigapelissä Bayern on päästänyt ainoastaan neljä maalia, joten Cityn on tehtävä kaikkensa ohittaakseen Manuel Neuerin ja saksalaisten vahvan puolustuksen vartioima maali. Keskikentältä uupuvat Javi Martínez ja Thiago Alcántara, mutta Bayernilla on varaa heittää kehiin Thomas Müllerin, Mario Götzen, Bastian Schweinsteigerin, ja Toni Kroosin tasoisia pelaajia. Keskikentälläkään ei siis pitäisi parista loukkaantumisesta huolimatta tulla mitään ongelmia.

Itse pelistä voidaan odottaa mitä vain. Guardiola on yrittänyt ajanut sisään Bayerniin rauhallisempaa Barcelona-ajan pelityyliään, ja La Liga -vuosien kilpakumppani Pellegrini puolestaan Cityyn hyökkäävää pelityyliään. Mikäli Agüero on pelikunnossa, lähtenee Siniset peliin kahdella kärjellä. Yaya Touré ja Vincent Kompany joutuvat ottamaan suurta roolia.

City taistelee kotonaan tasapelin, 1-1.