Saksalainen Schalke kohtaa Mestarien liigan illan ottelussa Chelsean. Schalke on ennen ottelua lohko E:n piikkipaikalla kuudella pisteellä. Toisen sijan jakavat Chelsea ja Basel kolmella pisteellä. Schalke on tunnetusti kova kotikentällään Gelsenkirchenillä, mutta lähtee otteluun vahvasti vajaamiehisenä, sillä Schalke-luotsi Jens Kellerin miehistöstä puuttuu yli puolen tusinaa pelaajaa. Chelsealla ei ole varaa pistemenetyksiin ensimmäisen kierroksen Basel-tappion jälkeen.

Loukkaantumiset

Schalke

Klaas-Jan Huntelaar
Jermaine Jones
Timo Hildebrand
Marco Höger
Kyrgiakos Papadopoulos
Jefferson Farfán
Chinedu Obasi
Anthony Annan

Chelsea

Ashley Cole
Marco van Ginkel

Edelliset ottelut

Chelsea

Chelsea – Cardiff City 4-1
Norwich – Chelsea 1-3
Steaua Bucharest – Chelsea 0-4

Schalke

Braunschweig – Schalke 2-3
Schalke – Augsburg 4-1
Basel – Schalke 0-1

Arvio

Schalke on voittanut E-lohkossa ensimmäiset kaksi otteluaan päästämättä maaliakaan. Joukkue joutuu kuitenkin pärjäämään ilman useita loukkaantuneita avainpelaajiaan, mukaan lukien Klaas-Jan Huntelaar, Jefferson Farfán, Kyrgiakos Papadopoulous sekä viikonloppuna pahasti loukkaantunut Marco Höger. Schalke lähtee kuitenkin kotikentällään varmasti hakemaan voittoa, sillä se vahvistaisi joukkueen asemaa lohkoykkösenä entisestään.

Chelsea on päässyt hyvään vireeseen sekä kotimaassa että Euroopassa ensimmäisen kierroksen Basel-tappion jälkeen. José Mourinhon miehistö on voittanut kuudesta viimeisestä ottelustaan kaikki lukuun ottamatta Tottenham-tasapeliä Valioliigassa. Chelsealla on todella laaja, joten viime vuoden Eurooppa-liigamestari lähtee otteluun todella vahvalla miehistöllä.

Molemmat joukkueet hakevat ottelusta voittoa. Pistemenetyksiin ei ole varaa lohkossa, jossa Basel taistelee molempien joukkueen kannassa jatkoon pääsystä. Chelsea lähtee otteluun ennakkosuosikkina johtuen Schalken vaikeasta loukkaantumistilanteesta. Erinomaisesti kauden aloittaneelta Saksan maajoukkueen keskikenttäpelaajalta Julian Draxlerilta voidaan odottaa jälleen hyvää ottelua. Chelsean puolustus saa olla tarkkana jälleen vikkelän laiturin kanssa. Schalken kannalta on myös elintärkeää, että Kevin Prince-Boateng toipuisi pelikuntoon illan ottelua varten, sillä Ghanan keskikenttämies on ollut elintärkeä alkukaudella.

Schalken varamiehinen puolustus saa tehdä täyden iltapuhteen Chelsean nopeaa hyökkäystä vastaan, jossa Eden Hazard, Oscar, Juan Mata ja Samuel Eto’o tulevat tuottamaan kotijoukkueen puolustajille ongelmia erityisesti vastaiskuissa. Eto’o sai vihdoin maalihanat auki Valioliigassa viikonloppuna, ja pelasi muutenkin erinomaisesti 4-1-voitossa Cardiff Cityä vastaan. Schalke-puolustus tulee olemaan vaikeuksissa vikkelää kamerunilaiskärkeä vastaan.

Schalke on aloittanut lohkopelit erittäin vahvasti, mutta nyt vastassa on astetta kovempi vastustaja kuin Steaua ja Basel. Ilman useita avainpelaajia pelaava Schalke tulee varmasti laittamaan Chelsean koville kotikentällään, mutta se ei riitä hyvässä vireessä olevaa lontoolaisseuraa vastaan. Chelsea vie ottelun lukemin 2-1.