Manchester Cityn chileläisvalmentaja Manuel Pellegrini on yllättynyt Uefan päätöksestä sallia illan Mestarien liigan ottelu pelattavaksi TsSKAn Moskovan kotikentällä Khimki Arenalla. Pellegrini kuvaili kentän kuntoa ”uskomattomaksi”. TsSKAn aikaisempi kotiottelu Viktoria Plzenia vastaan kolme viikkoa sitten kiellettiin pelattavaksi Khimki Arenalla nimenomaan kentän huonon kunnon takia.

Khimki Arena on ollut poissa käytöstä syyskuun 21. päivästä alkaen, ja TsSKA on joutunut pelaamaan kotiottelunsa muilla Moskovan stadionilla Luzhniki Stadiumin kunnossapitotöiden takia. Tällä kertaa Uefa päätti kuitenkin, että kotiottelu voidaan pelata Khimki Arenalla koska se on riittävän hyvässä kunnossa. Pellegrini pitää päätöstä käsittämättömänä.

– Näin juuri kentän. Minun mielestäni on uskomatonta, että maailman tärkeimmässä seurajalkapallokilpailussa joudutaan pelaamaan ottelu tällaisellä kentällä. Meidän täytyy toivoa, että illalla ei sada. Jos keskiviikkoiltana sataa, tällä kentällä on mahdoton pelata. Ottelu varmaan siirretään. En voinut uskoa silmiäni kun näin kentän, Pellegrini kommentoi.

– Näille kahdelle joukkueelle ja kaikille jotka katsovat ottelua, tämä on maailman tärkein kilpailu ja se ansaitsee paremman kentän. Ilman sadetta ei kuitenkaan ole riskiä loukkaantumisille.

Pellegrini sanoi olevansa yllättynyt Uefan päätöksestä.

– Tottakai olen yllättynyt. Olen yllättynyt, koska aikaisempi ottelu Plzeniä vastaan siirrettiin. Minun mielestäni Uefan kenttätarkastajien, jotka näkivät ja tarkastivat kentän, olisi ehdottomasti pitänyt kieltää ottelu tällä stadionilla, Pellegrini sanoi

– Kenttää on monitoroitu ja tarkasteltu kahden viikon ajan, ja se on todettu pelikuntoiseksi, vaikka se ei ehkä ulkoisesti näytäkään siltä. Kentän kunto on parantunut huomattavasti viimeisten parin viikon ajan kiitos kenttätyöntekijöiden panoksen, ja olemme varmoja siitä että ottelu pelataan hyvissä olosuhteissa, Uefa vastasi.

Lähde: The Guardian