Yli sata maaottelua Suomen A-maajoukkueen paidassa pelannut ja vuosia Valioliigassa vaikuttanut Jonatan Johansson uskoo, että Arsenalin kova suoritustaso voi viedä mestaruuteen asti. Johansson pitää Valioliiga.comin haastattelussa monen muun asiantuntijan tavoin nousun salaisuutena onnistuneita hankintoja.

Tintti Johansson, Arsenal on jyrännyt vakuuttavasti koko kauden Valioliigassa. Mistä tämä mielestäsi johtuu?

– Siitä, että heillä on hyvä joukkue. Heillä on ollut ihan hyvä joukkue yleensä aina, mutta nyt täysin nappiin menneet hankinnat ovat nostaneet Arsenalin takaisin mestaruustaisteluun. Mesut Özil sopii Arsenalin pelityyliin täydellisesti, Flamini on tuonut keskikentälle oman lisänsä ja Giroud on nyt sinut Valioliigan kanssa. Viime kausi meni häneltä oppiessa talon tavoille.

Özilistä puhuvat kaikki, mutta miten tärkeä Mathieu Flamini on joukkueelle ollut?

– Todella tärkeä. Wenger tunsi hänet entuudestaan ja halusi hänet takaisin. Täysin nappiin mennyt liike. Monet vähän jopa naureskelivat, kun kerrottiin, että Flamini palaa. Itsekään en uskonut, että hän olisi näin hyvä. Arsenalilla on todella laadukas keskikenttä muutenkin, mutta nyt se on todella tasapainoinen, isolta osin Flaminin ansiosta.

Onko Valioliigassa ollut Arsenalin lisäksi muita yllättäjiä?

– Tietysti Liverpool on ollut sellainen. Tosin, Arsenal ja miksei Liverpoolkin ovat yllättäjiä myös siksi, että he eivät terävimmässä kärjessä ole viime vuosina olleet. Hyviä pelaajia siellä on aina ollut. Liverpoolin salaisuus on tietysti todella tehokas ja toisiaan pelaajina täydentävä kärkipari. Kun sekä Suarez että Sturridge ovat saaneet heti maalitilinsä auki, on tulosta tullut.

Puolustuksen pitävyys on ollut oikeastaan Sami Hyypiän huippukausien jälkeen ongelma Liverpoolissa. Onko ongelma viimein ratkennut?

– Siltä näyttää, sillä Liverpoolin puolustaminen on ollut hyvää. Pelaajien roolit ovat selkeitä ja tasapaino on ollut hyvää. Lisäksi täytyy onnitella Liverpoolia yhdestä kauden parhaista hankinnoista. Maalivahti Mignolet on ollut todella hyvä.

Sunnuntain huippuottelussa Chelsea voitti Manchester Cityn. Mitä mieltä olit tästä pelistä?

– Erittäin jännittävä peli. Tietysti ratkaisumaali tuli Cityn kannalta nololla tavalla, mutta toisaalta takaisin maailman hyökkääjäeliittiin paluuta tekevä Fernando Torres ansaitsi tuon maalin. Torres näyttää olevan Mourinhon alaisuudessa ihan eri mies kuin pari viime kautta. Se on iso asia Chelsealle, sillä näen Eto’on enemmän laitapelaajana ja Ba´n vähemmän käytettynä vaihtoehtona. Ottelun ensimmäinen jakso oli selvästi Chelsean ja he olisivat voineet ratkaista pelin jo silloin. Mutta toisella jaksolla City oli parempi.