Englannin Liigacupin neljännen kierroksen huippuottelussa vastakkain asettuvat Lontoon paikallisvastustajat Arsenal ja Chelsea. Arsenalin valmentaja Arsène Wenger ei ole vielä koskaan voittanut Englannin viheriöillä Chelsea-luotsi José Mourinhoa. Saako Wenger vihdoinkin murrettua kirouksen vai jatkaako ”The Happy One” voittokulkuaan Wengeriä vastaan?

Loukkaantumiset

Arsenal

Mathieu Flamini
Theo Walcott
Yaya Sanogo
Lukas Podolski
Alex Oxlade-Chamberlain
Abou Diaby

Chelsea

Marco van Ginkel

Edelliset ottelut

Chelsea

Chelsea – Cardiff City 4-1 (Valioliiga)
Schalke – Chelsea 0-3 (Mestarien liiga)
Chelsea – Manchester City 2-1 (Valioliiga)

Arsenal

Arsenal – Norwich 4-1 (Valioliiga)
Arsenal – Dortmund 1-2 (Mestarien liiga)
Crystal Palace – Arsenal 0-2 (Valioliiga)

Arvio

Arsenal lähtee otteluun hienoisesta etulyöntiasemasta, sillä joukkue on saanut levätä edellisen Valioliigaottelun jälkeen puolitoista päivää pidempään kuin Mourinhon miehistö. Kentällä nähdäänkin varmasti hyvin erilaiset kentälliset kuin mitä Valioliigakentillä on totuttu näkemään. Chelsean edellisestä ottelusta Manchester Cityä vastaan on kulunut vain 50 tuntia ottelun alkaessa, joten avauskokoonpano mennee lähes kokonaan uusiksi. Chelsean kohdalla tämä ei kuitenkaan ole ongelma, sillä Mourinholla on käytössään kaksi kentällistä todellisia huippupelaajia, eikä Marco van Ginkelin lisäksi Chelsealla ole yhtään loukkaantumista.

Arsenalilta on totuttu näkemään Englannin Liigacupissa nuoria ja nälkäisiä pelaajia, jotka eivät ole vielä lyöneet läpi ykkösjoukkueessa. Wenger on avoimesti myöntänyt, että kyseinen turnaus ei ole hänelle proriteettilistalla korkealla, vaan näkee Liigacupin erinomaisena mahdollisuutena peluuttaa lupaavia nuoria pelaajia. Asiat ovat kuitenkin muuttuneet viime vuosien aikana, sillä Arsenal ei ole voittanut pokaalia yli kahdeksaan vuoteen. Liigacup nähdään helpoimpana väylänä pokaaliin tykkimiehille. Wenger on suuren valinnan edessä liittyen pelaavaan miehistöön: kuinka tärkeä Liigacup on hänelle tänä vuonna?

Chelsean suurin vahvuus on se, että kukaan pelaaja nykyisessä miehistössä ei näyttäisi olevan korvaamaton, ja lähes jokaiselle pelipaikalle on heittää laadukas korvaaja. Tänään tullaan kentällä todennäköisesti näkemään niinkin vaatimattomat penkinlämmittäjät kuin Juan Mata, Willian, Demba Ba, David Luiz, Cesar Azpilicueta, Michael Essien, Kevin de Bruyne sekä John Obi Mikel. Vaikka Mourinhon valitukset Chelsea otteluohjelmasta ovat perusteltuja, on portugalilaisluotsilla heittää kentälle silti lähes maailmanluokan miehistö. Mourinho uhkasi aluksi laittaa kentälle nuorisomiehistön boikottina ottelun ajankohdalle, mutta entinen Real Madrid -luotsi ilmoitti, että fanit ansaitsevat nähdä kunnon ottelun, joten B-miehistöllä Chelsea ei lähde kamppailuun.

Jos Arsenal ei kärsisi niin vahvasti loukkaantumisista kuin tällä hetkellä, Wengerillä olisi myös laittaa avaukseen vahva kentällinen. Tykkimiehiltä puuttuu kuitenkin loukkaantumiset ja pelikiellot mukaan lukien yhteensä seitsemän pelaajaa, joten tilanne on siinä mielessä haastavampi Wengerille. Kun ottaa huomioon, että Arsenal pelaa seuraavien viikkojen aikana lähes kolmen päivän välein Liverpoolia, Dortmundia sekä Manchester Unitedia vastaan, ranskalaisvalmentajan on lähes pakko harrastaa rotaatiota. Tykkimiesten riveissä tullaan tänään näkemään todennäköisesti Tomas Rosicky, Nacho Monreal, Thomas Vermaelen, Carl Jenkinson, Nicklas Bendtner sekä Serge Gnabry. Suurin kysymys on se, tuleeko Wenger kuormittamaan entisestään avainpelaajia, kuten Aaron Ramseya, Jack Wilshereä, Mesut Öziliä ja Santi Cazorlaa vai antaako hän mahdollisuuden nuorille kuten Ryo Miyaichille, Thomas Eisfeldille ja Isaac Haydenille. Todennäköisesti osa avainpelaajista on vaihtopenkin puolella, ja heidät otetaan kentälle tarvittaessa.

Huolimatta Mourinhon valituksista ottelun ajankohtaan liittyen, Chelsealla on käytössään laadukkaampi reservi illan ottelua varten. Maailmanluokan pelaajat kuten Mata ja Luiz sekä kokeneet Essien ja Mikel eivät huomattavasti heikennä Chelsean joukkuetta. Arsenal joutuu priorisoimaan vaikean otteluohjelman vuoksi ja näin ollen lähtee altavastaajana otteluun. Chelsea voittaa ottelun Arsenalin kotikenttäedusta huolimatta lukemin 2-1.