Cardiff kukisti kotonaan Swansean lukemin 1-0 historian ensimmäisessä Valioliigassa pelatussa Walesin derbyssä.

Ensimmäinen puoliaika oli hienoista Swansean hallintaa, mutta todellisilla maalipaikoilla ei mässäilty. Michu pääsi kaksi kertaa yrittämään Cardiff-vahti David Marshallin yllättämistä, mutta ensimmäisellä yrittämällä pallo suuntautui reilusti yli maalin, ja toisessa skottivahti veti pidemmän korren komealla torjunnallaan.

Toisella puoliajalla voimasuhteet kääntyivät, ja oli Cardiffin vuoro hallita peliä. Kova taistelu ja uhrautuminen tuottikin tulosta, kun 65. minuutilla Steven Caulker pääsi puskemaan Craig Bellamyn antaman kulmapotkun verkkoon.

Swansea sai ottelusta tappion lisäksi muutakin jobinpostia, kun joukkueen suurin tähti Michu loukkasi jalkaansa hieman Cardiffin maalin jälkeen. Tämän lisäksi maalivahti Michel Vorm lensi punaisella kortilla suihkuun, kun hän ottelun loppuhetkillä kohteli kaltoin läpiajoon päässyttä Fraizer Campbellia. Ulosajon myötä hollantilainen on sivussa joukkueen seuraavasta ottelusta ensi viikonloppuna, kun Swansea kohtaa kotonaan Stoken.

Valioliiga sunnuntaina

Everton – Tottenham 0-0

Cardiff – Swansea 1-0
1-0 Steven Caulker (65.)