Jatkopaikan varmistanut Chelsea pyrkii lohkovoittoon, kun se isännöi Mestarien liigan lohkovaiheen päätöskierroksella Steaua Bukarestia.

Loukkaantumiset

Chelsea

David Luiz
Oscar
Andre Schürrle
Marco van Ginkel

Steaua Bukarest

Lucian Filip

Edelliset ottelut

Chelsea

Stoke – Chelsea 3-2 (Valioliiga)
Sunderland – Chelsea 3-4 (Valioliiga)
Chelsea – Southampton 3-1 (Valioliiga)

Steaua Bukarest

Otelul – Steaua Bukarest 1-1 (Romanian liiga)
Steaua Bukarest – Otelul 2-0 (Romanian Cup)
Steaua Bukarest – Petrolul 1-1 (Romanian liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Steaua Bukarest – Chelsea 0-4 (Mestarien liiga, 1.10.2013)

Arvio

Chelsea on mielenkiintoisessa tilanteessa. Jatkopaikka Mestarien liigassa on varma, mutta viime viikkojen peliesityksistä on jäänyt parantamisen varaa. Edellisellä Mestarien liiga -kierroksella José Mourinhon ryhmä taipui jo toista kertaa tällä kaudella FC Baselille. Valioliigassa Chelsea hävisi viikonloppuna Stokelle. Hälyttävintä on, että omiin on mennyt kahdessa viime pelissä kuusi maalia.

Nyt olisi tilaisuus ottaa askel kohti parempaa. Voitto Steauasta varmistaisi lohkovoiton ja takaisi samalla, ettei Chelsea saisi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastaansa ainakaan Real Madridia tai Bayern Müncheniä. Tasapelikin saattaa riittää lohkovoittoon, mutta silloin Basel ei saisi voittaa omaa otteluaan Schalkea vastaan.

Steaua ei ole voittanut vielä yhtään ottelua tämän vuoden Mestarien liigassa, joten kolmen pisteen napsiminen Chelseaa vastaan maistuisi makealta. Toisaalta Steaua ei voi yltää enää edes Eurooppa-liigan karkeloihin, mikä avittaa Chelseaa.

Ensimmäinen peli näiden joukkueiden välillä Romaniassa päättyi Chelsean 4-0-voittoon. Saman suuntaista on luvassa keskiviikkoiltana.