Valioliigan kierroksen päättää Tottenhamin ja Liverpoolin kohtaaminen. Tottenham on ollut niskan päällä joukkueiden kohdatessa White Hart Lanella. Liverpoolin edellinen voitto vieraissa Tottenhamia vastaan on vuodelta 2008. Päättääkö Luis Suárez voitottoman putken?

Loukkaantumiset

Tottenham

Younes Kaboul
Harry Kane
Jan Vertonghen (mahdollisesti pelikunnossa)
Vlad Chiriches (mahdollisesti pelikunnossa)

Liverpool

Steven Gerrard
Daniel Sturridge
Jose Enrique
Sebastian Coates

Edelliset ottelut

Tottenham

Tottenham-Anzhi 4-1 (Eurooppa-liiga)
Sunderland-Tottenham 1-2 (Valioliiga)
Fulham-Tottenham 1-2 (Valioliiga)

Liverpool

Liverpool-West Ham 4-1 (Valioliiga)
Liverpool-Norwich 5-1 (Valioliiga)
Hull-Liverpool 3-1 (Valioliiga)

Edellinen kohtaaminen

Liverpool-Tottenham 3-2

Arvio

Tottenham lähtee otteluun kolmen ottelun voittoputkessa. Alla on kaksi voitokasta vierasottelua Valioliigassa ja 4-1-kotivoitto Eurooppa-liigan ottelussa Anzhia vastaan. Roberto Soldado osui kolmesti venäläisseuraa vastaan. Tiputtiko onnistumiset apinan pois espanjalaisen hartioilta? Soldado on ollut tähän mennessä Spursille kallis floppi, mutta hattutemppu voi siivittää espanjalaisen aivan uudenlaiseen lentoon.

Tottenhamin puolustuksessa on isoja kysymysmerkkejä ottelun alla. Sekä Jan Vertonghenin että Vlad Chirichesin pelikunto ratkeaa vasta ottelupäivänä. Younes Kaboul on myös sivussa puolustuksesta, joten Spurs-manageri Andre Villas-Boasilla riittää mietittävää ottelun alla.

Spurs majailee taulukossa kolmen pisteen päässä Liverpoolista. Voitolla kotijoukkue siis nousisi Liverpoolin kanssa tasapisteisiin. Lienee itsestään selvää, että Spursin on kaivettava ottelusta voitto, mikäli joukkue aikoo kamppailla pääsystä Mestarien liigaan ensi kaudeksi.

Liverpoolin vieraspelaaminen on ollut tuskaista. Kotona kyllä kulkee, mutta edellinen vierasvoitto on syyskuun loppupuolelta. Joukkue tuntuu tällä hetkellä elävän täysin Suárezin maaleista. 15 maalia kymmenessä ottelussa on todella hurja määrä. On silti huomioitava, että suurin osa maaleista on tullut heikompia joukkueita vastaan.

Liverpool kärsii myös avainpelaajien loukkaantumisista. Daniel Sturridge on ollut sivussa jo useamman ottelun. Liverpool koki karmaisevan takaiskun, kun kapteeni Steven Gerrard loukkaantui ottelussa West Hamia vastaan. Kippari on sivussa peleistä neljä viikkoa.

Liverpool on taulukossa hienosti toisena, mutta tappion koittaessa pudotusta tulisi mahdollisesti monta sijaa. Vierailijat lähtevät otteluun varmasti puolustusvoittoisesti ja hyökäten vastahyökkäyksillä mahdollisuuden koittaessa.

Ottelun lähtökohdat ratkeavat vasta ottelupäivänä, kun Spurs-puolustajien pelikunto ratkeaa. Vertonghen-Chiriches-kaksikon ollessa mukana Tottenham voittaa ottelun 2-1-lukemin.