Kun Chelsea ja Galatasaray arvottiin vastakkain Mestarien liigan neljännesvälieriin, kommentaattori hehkutti kohtaamista välittömästi José Mourinhon ja Didier Drogban kohtaamisena. Sitä se onkin, mutta myös paljon muuta.

Chelsea

Chelsea tietää, mitä voittaminen Mestarien liigassa vaatii. Kaudella 2011-2012 se ei missään nimessä ollut turnauksen paras joukkue. Niin vain kaatui jokainen eteen tullut vastustaja yksitellen. Kauden päätteeksi Chelsea juhli historiansa ensimmäistä Mestarien liigan voittoa. Viime kaudella tuli lunta tupaan. Chelsea jäi Mestarien liigassa alkulohkoon, mutta kautta kirkasti seurahistorian ensimmäinen Eurooppa-liigan voitto.

Tällä kaudella Chelsea kiristi tahtiaan ja ylsi lohkovoittoon. Kaksi tappiota FC Baselille jäi kuitenkin kummittelemaan. Samalla tavalla on mennyt Valioliigassa. Periaatteessa vakuuttavaa pelaamista, mutta välillä tulee kummallisia nukahduksia. Kuten kolme päästettyä maalia Stokea vastaan.

Galatasaray

Turkin suuruus eteni Mestarien liigan pudotuspeleihin lohkokakkosena. Alkulohkossa tuli Real Madridilta tukkaan yhteismaalein 2-10. Jatkopaikka ratkesi raesateen tuhoamalla kentällä, kun Juventus kaatui 1-0. Ratkaisumaalin teki Wesley Sneijder.

Niin, ne Galatasarayn kaksi suurta tähteä, Drogba ja Sneijder. Koko mediahuomio keskittyy tähän kaksikkoon. Kannattajat odottavat heiltä edelleen ihmeitä, vaikka molemmat ovat tietyllä tapaa tehneet hallaa omalle jalkapalloilijan uralleen. Drogba siirtymällä Kiinaan, joka ei sitten osoittautunutkaan niin hyväksi ratkaisuksi. Ja Sneijder siirtymällä parhaassa peli-iässään Turkkiin, koska muualta ei olisi saanut niin lihavaa tilinauhaa.

Arvio

Chelsealla ei pitäisi olla suurempia ongelmia Galatasarayn kukistamisessa. Sen lisäksi, että materiaalietu on ylivoimaisesti Chelsean puolella, Mourinho tuntee Galatasarayn tähtikaksikon läpikotaisesti. Drogbaa hän valmensi pitkään Chelseassa ja Sneijderia Interissä.

Kaiken päälle Galatasarayn valmentaja Roberto Mancini on saanut ajaa oppejaan sisään vasta lokakuusta lähtien. Aikamoinen poppamies pitää olla, jos tässä ajassa ehtii sekä organisoida oman joukkueen kuntoon että onnistuu keittämään käärmekeitot Chelsean tasoisen joukkueen kaatamiseksi.

Ottelu on varmasti tunteellinen Drogballe, joka tapaa vanhan joukkueensa ja managerinsa. Kovin paljon enempää ei tästä otteluparista jää Drogballe käteen. Chelsea jatkoon.