Lauantain ensimmäisessä ottelussa West Ham ja West Bromwich eivät onnistuneet selvittämään paremmuuttaan runsasmaalisessa kamppailussa. Hammers ja Baggies jakoivat pisteet lukemin 3-3. Tasapelin seurauksena West Ham tipahti putoamisviivan alapuolelle.

West Ham sai ottelulle hyvän alun ja siirtyi johtoon vain neljän minuutin pelin jälkeen. Kevin Nolan antoi syötön oikealle laidalle Joe Colelle, jonka matala sijoitus ohitti Ben Fosterin. Hammersin johto kesti ensimmäisen puoliskon loppuhetkille saakka. 40 minuutin kohdalla Chris Bruntin tarkka syöttö löysi Nicolas Anelkan ja ranskalainen viimeisteli pallon volleysta Jussi Jääskeläisen taakse.

Kuusi minuuttia myöhemmin Baggies-kärki osui toistamiseen. West Hamin puolustus möhli pahan kerran syöttäen pallon suoraan Anelkan jalkaan. Ranskalaiskonkari kiitti ja laukoi lähietäisyydeltä taukolukemiksi 1-2 vieraiden eduksi.

Maali-iloittelut saivat jatkoa toisella puoliajalla ja 65. minuutilla Modibo Maiga toi Hammersin tasoihin. West Ham sai maalista runsaasti lisävirtaa. 67 minuutin kohdalla Maiga suoritti päällään puolenvaihdon Nolanille, joka ampui takatolpalta isännät 3-2-johtoon.

West Bromwich ei takaiskusta lannistunut vaan tasoitti vain kaksi minuuttia myöhemmin lupaavan Saido Berahinon osumalla. Nämä numerot jäivät taululle myös päätösvihellyksen jälkeen, joten West Ham ja West Bromwich jakoivat pisteet lukemin 3-3.