Yksi jalkapallokauden kiinnostavimmista kuukausista on edessä, kun tammikuun siirtoikkuna mahdollistaa pelaajasiirrot kuukauden ajan. Valioliigan kärkiseuroista Arsenalin, Liverpoolin ja erityisesti Manchester Unitedin odotetaan etsivän vahvistuksia materiaaliinsa tammikuun aikana. Myös putoamiskurimuksessa olevat joukkueet yrittänevät saada vahvistuksia joukkueisiinsa. Listaamme Valioliigan kymmenen potentiaalista pelaajasiirtoa.

Kevin De Bruyne, Chelsea -> Bundesliiga

Chelsean lupaava Kevin De Bruyne ei ole mahtunut Chelsea-manageri José Mourinhon suunnitelmiin. Kilpailu belgialaisen pelipaikoilla on Chelseassa kova. Edellisen kauden Werder Bremenissä lainalla viettänyt De Bruyne tarvitsee peliaikaa kesän MM-kisoja ajatellen, joten lainasiirto hänelle tuttuun Bundesliigaan on hyvin todennäköinen.

Yohan Cabaye, Newcastle -> Manchester United

Arsenal-manageri Arsène Wenger tavoitteli Ranskan maajoukkuepelaajaa kesän siirtoikkunassa. Wenger ei tiettävästi enää ole Yohan Cabayen perässä. Manchester United tarvitsee vahvistusta keskikentälle, ja Cabaye olisi siihen täsmähankinta. United tullee olemaan tammikuun siirtoikkunan aktiivisimpia joukkueita. Newcastlen hyvä ensimmäinen puolikas vaikeuttaa Cabayen ostoa pois europaikoista tavoittelevasta joukkueesta.

Nikica Jelavic, Everton -> West Ham

Nikica Jelavicin tilanne Evertonissa on lähes sama, kuin De Bruynella Chelseassa. Peliaika on ollut kortilla, ja kesän MM-kisoja ajatellen peliaikaa on saatava. Jelavic siirtyi Evertoniin kaksi vuotta sitten tammikuussa, ja oli kevätkauden parhaimpia pelaajia Valioliigassa. Kausi 2012-13 ei kuitenkaan sujunut suunnitelmien mukaisesti, ja Chelsea-laina Romelu Lukaku on nauttinut Everton-manageri Roberto Martínezin luottamusta kuluvalla kaudella. West Ham on osoittanut kiinnostuksena Jelavicia kohtaan, mutta pelaajan perässä on tiettävästi useampi seura.

Juan Mata, Chelsea -> Atletico Madrid

Juan Mata on käsittämättömällä tavalla jäänyt penkinlämmittäjän rooliin Mourinhon Chelseassa. Mata oli edellisen kauden parhaimpia pelaajia Valioliigassa, mutta tällä kaudella vastuuta ei ole tullut. Espanjan La Ligassa kärkikahinoissa mukana oleva Atletico Madrid on osoittanut kiinnostuksensa Mataa kohtaan. Kesän MM-kisoja ajatellen myös Mata tarvitsee peliaikaa murtautuakseen Espanjan kivenkovaan maajoukkueeseen.

Nani, Manchester United -> Juventus

Monien hämmästykseksi Nani kirjoitti syyskuussa Man Unitedin kanssa viisivuotisen jatkosopimuksen. Sir Alex Fergusonin viimeisinä kausina lähinnä koirankopista nauttinut Nani sai oman mahdollisuutensa David Moyesin alaisuudessa, mutta huonot peliesitykset ja loukkaantumiset pudottivat portugalilaisen avauskokoonpanon ulkopuolelle. Huhujen mukaan Juventus olisi valmistelemassa tarjousta Nanista.

Jermain Defoe, Tottenham -> MLS-liiga

Tottenhamissa pahasti penkille jämähtänyt Jermain Defoe on yhdistetty MLS-liigaan. Defoe tarvitsee peliaikaa, mikäli hän on aikeissa mahtua Roy Hodgsonin nimeämään Englannin maajoukkueeseen kesän MM-kisoihin. Defoen on haettava peliaikaa muualta Roberto Soldadon ja Emmanuel Adebayorin nauttiessa Spurs-valmentaja Tim Sherwoodin luottamusta.

Stevan Jovetic, Manchester City -> Serie A

Isolla rahalla kesän siirtoikkunassa Manchester Cityyn siirtynyt Stevan Joveticin ura Valioliigassa ei ole lähtenyt käyntiin odotetusti. Joveticin syyskausi on mennyt loukkaantumisten sävyttämänä. City-hyökkäyksestä löytyy Sergio Agüeron, Alvaro Negredon ja Edin Dzekon kaltaisia pelimiehiä, joten lainasiirto tuttuun Serie A:han tuntuisi luonnolliselta vaihtoehdolta.

Shinji Kagawa, Manchester United -> Dortmund

Shinji Kagawan ura ei ole lähtenyt lentoon Manchesterissa. Kovin odotuksin Unitediin siirtynyttä japanilaista ollaan viety huhuissa takaisin miehen entiseen seuraan Dortmundiin. Dortmund-tähti Marco Reus on pyörinyt huhuissa siirrosta Unitediin, joten Kagawa voisi toimia siirron mahdollistajana. Kagawa viihtyy parhaiten kymppipaikalla, jossa Wayne Rooney on pelannut hienoa kautta. Kagawa on selkeä valinta Japanin MM-joukkueeseen, mutta pelituntuma ei pysy yllä Unitedin paidassa nykyisellä peliajalla.

Wilfried Zaha, Manchester United -> Crystal Palace

Manchester United osti Wilfried Zahan vuosi sitten Crystal Palacesta. Zaha pelasi kevään entisessä seurassaan. Ura Unitedissa ei ole ottanut tuulta siipien alle, joten Zahan ja Unitedin kannalta lainasiirto edelliseen seuraan lienee järkevin vaihtoehto. Hyvä kevätkausi voisi nostaa Zahan jopa MM-kisakoneeseen asti.

Dimitar Berbatov, Fulham -> West Ham, Arsenal

Dimitar Berbatovin agentin mukaan bulgarialainen ei ole tyytyväinen oloonsa Fulhamissa. Parhaimpana päivänä Berbatov on edelleen huippuluokan maalintekijä. West Ham hakee hyökkääjää joukkueeseen tammikuussa, ja Berbatov olisi Hammersille järkevä valinta. Myös Arsenal tarvitsee hyökkääjää Olivier Giroudin ollessa ainut potentiaalinen kärkipelaaja mestaruutta tavoittelevalle joukkueelle. Vankan kokemuksen omaava Berbatov olisi Wengerille halpa vaihtoehto.