Sunderland-Carlisle

Sunderland selvisi vaivatta jatkoon ottamalla helpohkon 3-1-voiton ykkösliigassa pelaavasta Carlisle Unitedista. Black Cats siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon 34 minuutin kohdalla Adam Johnsonin osumalla. Sunderlandin johtoasema ei kestänyt kuitenkaan tauolle saakka ja vain yhdeksän minuuttia myöhemmin Matty Robson toi Carlislen tasoihin.

Toisella puoliajalla Sunderland meni menojaan. Ensin Sean O”Hanlon sähläsi pallon omaan maaliin 50. minuutilla. Ottelun lisäajalla El-Hadji Ba viimeisteli vielä loppulukemiksi 3-1.

Derby-Chelsea

Chelsea eteni neljännelle kierrokselle vierasvoitolla Mestaruussarjaseura Derby Countysta. Blues aloitti ottelun hitaasti, joten Derby selvisi tauolle maalittomassa tasatilanteessa. Toisella puoliskolla Chelsea löysi pelivaihteen ja 66. minuutillla John Obi Mikel laukoi vieraat 0-1-johtoon. Muutama minuuttia myöhemmin Oscar kasvatti vieraiden etumatkan kahteen maaliin. Nämä numerot säilyivät taululla loppuun saakka, joten Chelsea selvisi jatkoon lukemin 0-2.

Liverpool-Oldham

Liverpool nappasi Anfieldillä jatkopaikan ilman tähtihyökkääjäänsä Luis Suárezia joukkueen isännöidessä Shefki Kuqin entistä seuraa Oldham Athleticia. Ensimmäinen puoliaika mentiin maalittomana, mutta toisella puoliajalla alkoi tapahtua. 54 minuutin kohdalla Iago Aspas vapautti itsensä maalintekoon vieden isännät 1-0-johtoon.

Näissä numeroissa mentiin aivan ottelun loppuhetkille saakka, kunnes 84. minuutilla Oldhamin James Tarkowski möhli pallon omaan maaliin ja hautasi joukkueensa jatkohaaveet lopullisesti. Liverpool eteni jatkoon lukemin 2-0.

Manchester United-Swansea

Old Traffordilla Swansea ylsi jättiyllättykseen, kun joukkue pudotti Manchester Unitedin jatkosta. Walesilaisseura sai ottelulle lentävän lähdön Pablo Hernándezin viedessä vieraat johtoon vain 14. minuutin pelin jälkeen. United tuli hetkeä myöhemmin tasoihin Javier Hernándezin osumalla. Tauolle mentiin 1-1-tasatilanteessa.

Ottelun käännekohta nähtiin toisen puoliajan loppuhetkillä. 80 minuutin kohdalla juuri vaihdosta kentälle tullut Fabio sai ulosajon karmean taklauksen seurauksena. Swansea käytti miesylivoiman hyväkseen. Ottelun lisäajalla Wilfried Bony hiljensi kotiyleisön ja viimeisteli pallon David De Gean taakse. Swansea eteni jatkoon lukemin 1-2.