Valioliigassa on annettu vuosien saatossa monenlaisia pelikieltoja. Toimituksemme listasi niistä viisi pisintä. Nykyisistä Valioliigapelaajista ainoastaan Manchester Unitedin toppari Rio Ferdinand ylsi listalle.

5. Joey Barton – QPR toukokuu 2012

Valioliigan pahana poikana tunnetun Bartonin vintti pimeni kauden 2011-2012 päätöskierroksella totaalisesti. QPR:n keskikenttäpelaaja sai ensin ulosajon lyötyään kyynärpäällä Manchester Cityn Carlos Teveziä. Tämä ei kuitenkaan riittänyt kuumapäiselle britille, joka potkaisi tilanteen jälkeen vielä Sergio Agüeroa ja yritti puskea Vincent Kompanya. Barton sai tapahtumista 12 ottelun pelikiellon ja FA mätkäisi miehelle 75000 punnan arvoiset sakot.

4. Adrian Mutu – Chelsea marraskuu 2004

Chelseaan edellisenä vuonna Parmasta siirtynyt Mutu kärähti marraskuussa 2004 huumetestissä kokaiinin käytöstä. Romanian maajoukkuepelaaja sai erheestään seitsemän kuukauden mittaisen pelikiellon, jonka lisäksi FA tuomitsi Blues-kärjen 20000 punnan sakkoihin. Chelsea purki tapahtumien jälkeen Mutun sopimuksen.

3. Rio Ferdinand – Manchester United tammikuu 2004

Manchester Unitedin luottopuolustaja sai tammikuussa 2004 kahdeksan kuukauden pelikiellon saavuttuaan huumetestiin päivän myöhässä. Ferdinand läpäisi myöhemmin testin, mutta FA oli rangaistuksen suhteen armoton ja antoi lisäksi 50000 punnan arvoiset sakot. Englantilaiselta jäi pelikiellon vuoksi väliin kesän 2004 EM-turnaus.

2. Mark Bosnich – Chelsea joulukuu 2002

Australialaisvahti jäi vuoden 2002 lopulla huumetesteissä kiinni kokaiinin käytöstä. Bosnich oli vain vuotta aikaisemmin siirtynyt ilmaiseksi Chelseaan Manchester Unitedista. Maalivahti ehti pelata ennen kärähdystään seitsemän ottelua Bluesin paidassa. Bosnich sai huumeiden käytöstään yhdeksän kuukauden pelikiellon eikä palannut enää koskaan Valioliigatasolle.

1. Eric Cantona – Manchester United tammikuu 1995

Valioliigan pisimmän pelikiellon sai talvella 1995 Manchester Unitedin legendaarinen ranskalaishyökkääjä Eric Cantona potkaistuaan Kung-Fu – tyylillä Crystal Palacen kannattajaa kävellessään ulosajonsa jälkeen pois kentältä. Cantona väitti Eagles-fanin huudelleen hänelle rasistisia solvauksia ennen malttinsa menettämistä.

Ranskalainen sai tapauksesta yhdeksän kuukauden pelikiellon sekä 20000 punnan arvoiset sakot Englannin jalkapalloliitolta. Lisäksi Cantona menetti kapteenin nauhansa Ranskan maajoukkueessa. United hävisi samana keväänä Valioliigamestaruuden Blackburnille.