Joe Kinnear on eronnut myöhään maanantai-iltana tehtävästään Newcastlen urheilutoimenjohtajana. Magpies ei tehnyt Kinnearin aikana yhtäkään pysyvää hankintaa. Harakoiden omistaja Mike Ashley nimitti 67-vuotiaan irlantilaisen tehtävään viime kesänä.

Kahden siirtoikkunan aikana ainoastaan Loic Rémy ja Luuk de Jong saapuivat St.James Parkille lainasopimuksilla. Kinnear epäonnistui myös hankkimaan seuran tähtipelaajalle PSG:hen siirtyneelle Yohan Cabayelle korvaajaa. Lisäksi Irlannin entinen maajoukkuepelaaja kyseenalaisti Magpies-manageri Alan Pardewin ammattitaidon.

– Olen ammattivalmentaja. Jos minä olisin ollut vallassa, siirtoasiast olisivat voineet mennä eri tavalla, Pardew kertoi The Guardianille.

Kinnear aiheutti Pardewin liittolaisen Newcastlen toimitusjohtajan Derek Llambiasin eron. Entinen urheilutoimenjohtaja nimitteli Llambiasia Derek Lambezeeksi ja kyseenalaisti miehen soveltuvuudeen työtehtäväänsä. Kinnearin kerrotaan kuuluneen myös omistaja Ashleyn läheisin ystäviin ja juomakavereihin.

Kinnearin uskotaan epäonnistuneen lukuisissa pelaajahankinnoissa. Newcastlen kannattajat luulevat, että Bafétimbi Gomis, Pierre-Emerick Aubameyang, Darren Bent, Florian Thauvin, Rémy Cabella ja Clement Grenier olivat vain kourallinen pelaajia joita Kinnear ei onnistunut värväämään kahdeksan kuukauden aikana.

Lähde:The Guardian