Mestarien liigan välierät potkaistaan käyntiin tiistai-iltana, kun Chelsea matkustaa Atlético Madridin vieraaksi. Chelsea-hyökkääjä Fernando Torres kohtaa ottelussa kasvattajaseuransa, sekä Atlético-vahti Thibault Courtois virallisen seuransa. Otteluparin lähtökohdat ovat siis todella kutkuttavat.

Poissaolot

Atlético Madrid

Javier Manquillo (loukkaantuminen)

Chelsea

Branislav Ivanovic (pelikielto)
Nemanja Matic (edustuskelvoton)
Mohamed Salah (edustuskelvoton)
Eden Hazard (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Samuel Eto’o (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

Atlético Madrid

Atlético Madrid-Elche 2-0 (La Liga)
Getafe-Atlético Madrid 0-2 (La Liga)
Altético Madrid-FC Barcelona 1-0 (Mestarien liiga)

Chelsea

Chelsea-Sunderland 1-2 (Valioliiga)
Swansea-Chelsea 0-1 (Valioliiga)
Chelsea-PSG 2-0 (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Chelsea-Atlético Madrid 1-4 (Uefa Super Cup 31.8.2012)

Arvio

Kuluvan kauden sensaatiojoukkue Atlético Madrid lähtee tiistai-illan otteluun isona ennakkosuosikkina. Diego Simeonen miehistö tiputti Mestarien liigan puolivälierissä FC Barcelonan ja tämän lisäksi seura on matkalla kohti La Ligan mestaruutta.

Atlético-hyökkääjä Diego Costa on mättänyt maaleja kovaan tahtiin. Costan maalivainu on herättänyt myös illan vastustajan mielenkiinnon. Huhujen mukaan Chelsea on valmistelemassa jättitarjousta Costasta tulevana kesänä.

Mahdollisena kaupantekijäisenä toiseen suuntaan liikkuu paluun kasvattajaseuransa kotistadionille tekevä Torres. Espanjalaiskärjen ura Chelseassa on ollut täynnä vaikeuksia. Torres on toisinaan onnistunut isoissa otteluissa, joten Chelsea-manageri José Mourinho saattanee valita hänet avauskokoonpanoon.

Courtoisin pelaamista Chelseaa vastaan pidettiin epävarmana, kun otteluparit arvottiin. Uefa astui kuitenkin nopeasti väliin, ja belgialaisvahti nähdään Atléticon tolppien välissä. Myös Courtoisin pysyvästä siirrosta espanjalaisjoukkueen riveihin on liikkunut huhuja pitkin kevättä.

Kotijoukkue lähtee otteluun allaan voitokas kotiottelu Elchen kustannuksella. Chelsea puolestaan kompastui kotikentällään Sunderlandiin, joka päätti Mourinhon tappiottomien kotiotteluiden putken Chelsean peräsimessä. Atlético on saanut myös levätä otteluiden jälkeen yhden päivän Chelseaa enemmän.

Chelsea joutunee lähtemään otteluun ilman belgialaislaituri Eden Hazardia. Hazard ei harjoitellut joukkueen mukana maanantaina, joten hänen pelaaminen ottelussa on hyvin epätodennäköistä. Lisäksi laitapuolustaja Branislav Ivanovic on pelikiellossa sekä hyökkääjä Samuel Eto’o kärsii polvivammasta. Kolmikon puuttuminen ottelusta on Chelsealle massiivinen takaisku.

Atlético Madrid on hävinnyt kotikentällään kuluvalla kaudella ainoastaan kertaalleen. Kova kotivire yhdistettynä Chelsean ajoittaiseen heikkoon vieraspelaamiseen antaa Atléticolle ison etulyöntiaseman. Espanjalaisjoukkue voittaa ottelun 2-0-lukemin.