Mestarien liigan välierät on saatu puoleen väliin. Perataan tuttuun tyyliin auki, mitkä asiat jäivät puhuttamaan.

Mourinhon vahvistettu bussi

José Mourinhon taktiikat alkavat pikkuhiljaa saada koomisia piirteitä. Jokainen jalkapalloa seuraava muistaa, miten Mourinhon Inter puolusti aikanaan Barcelonan nurin Mestarien liigassa. Jo silloin puhuttiin bussista, mutta tiistaina Mourinho veti uudet pohjat. Atlético Madridia vastaan portugalilaisluotsi juoksutti neljän miehen puolustuslinjan lisäksi kentälle neljä (?!) enemmän tai vähemmän puolustavaa keskikenttäpelaajaa: David Luizin, John Obi Mikelin, Frank Lampardin ja Ramiresin. Mahtoi Joséa harmittaa, että pelikiellossa olleen Branislav Ivanovicin sijaan toiseksi laitapuolustajaksi oli pakko asettaa Ashley Cole. Jokuhan olisi saattanut epähuomiossa luulla, että Chelsea yrittää hyökätä. Onneksi Mourinhon poppoo oikaisi harhakuvitelman pelin tuoksinassa.

Kuningas Pepe

Real Madridin ja Bayern Münchenin välisessä ottelussa Realin puolustuslinja nollasi lähes täydellisesti Bayernin hyökkääjät. Koko puolustusnelikko pelasi hyvin, mutta yksi on nostettava erityisesti esiin: Pepe oli lähes uskomaton. Portugalilainen voitti käytännössä jokaisen kaksinkamppailunsa ja pääpallonsa. Bayernin kulmapotkut päätyivät yksi toisensa perään Pepen kuuppaan. Ja sitten vielä se ratkaiseva takalistoblokki, jolla Pepe ensin esti Bayernin varman maalin ja heti perään käynnisti ottelun ainoaan maaliin johtaneen hyökkäyksen. Harmi vain, että kentän kuningas joutui jättämään pelin kesken loukkaantumisen vuoksi.

Molemmat otteluparit täysin auki

Kahdessa pelissä nähtiin yhteensä vain yksi maali. MTV Sportin asiantuntijan Keith Armstrongin mukaan syy oli välierien vaatimassa äärimmäisen tarkassa pelaamisessa. Väärin. Chelsean bussipuolustaminen aiheutti kyllä sen, ettei Atléticon ja Chelsean kohtaamisessa juhlittu maalipaikoilla. Realin ja Bayernin välinen ottelu olisi sen sijaan voinut päättyä hyvinkin suurinumeroisiin maalijuhliin. Etenkin Realilla oli monta erinomaista maalipaikkaa, mutta viimeistely-yritykset kuivahtivat syystä tai toisesta kasaan. Ja hyvä, että kuivahtivat. Näillä tuloksilla toiset osaottelut tarjonnevat hyvän annoksen jännitystä ja draamaa. Chelsea sai nollattua Atléticon melko hyvin, joten lontoolaisryhmä voi hyvinkin edetä loppuotteluun. Bayernin sen sijaan on parannettava selvästi, mikäli se mielii kaataa Realin.