Manchester Unitedissa pitkään valmennusryhmässä toiminut René Meulensteen on kertonut, ettei potkut saanut David Moyes huomioinut kokeneiden United-henkilöiden ohjeistuksia. Hollantilaisvalmentajan mukaan Moyes teki Unitedin peräsimessä useita virheitä.

Meulensteen lähti Unitedista Moyesin otettua suurseuran komennon. Moyes hyppäsi Meulensteenin mukaan ”jahdilta risteilyalukselle” ottaessaan vastaan työn Unitedissa.

– Man United oli menestynyt vuosien ajan ennen Davidin tuloa manageriksi. Suunnitelmat toimivat hyvin ennen sitä. Moyes ei huomioinut neuvoja, joita hän sai kokeneilta ihmisiltä, Meulensteen kertoi.

– David otti käyttöön omat suunnitelmat, mihin hänellä oli täysi oikeus. Mielestäni se kostautui hänelle. Uskon aina vahvasti, että suoritukset sekä tulokset kentällä heijastuvat työhön, joka tehdään harjoituskentällä. Tulokset eivät olleet riittävän hyviä. Se on niin yksinkertaista.

Meulensteen halusi antaa myös tunnustusta Moyesin tekemästä työstä Evertonissa. Hollantilaisvalmentajan mukaan Moyes yritti muuttaa liikaa asioita kerrallaan Unitedissa.

– Älkää unohtako, että David oli arvostettu manageri, joka teki 11 vuoden ajan hyvää työtä Evertonissa. Hän aliarvioi työn haastavuuden Unitedissa, Meulensteen jatkoi.

– Jo muutaman tapaamisen jälkeen oli selvää, että hän halusi tuoda omat ihmiset Evertonista mukanaan.

Lähde: The Guardian