Onnistujien lisäksi Valioliiga-kauteen mahtui pelaajia, jotka eivät onnistuneet parhaimmalla mahdollisella tavalla. Toimituksemme listasi viisi pahinta floppia.

Roberto Soldado, Tottenham

Kauden suurin epäonnistuja oli ehdottomasti Tottenhamin suurhankinta Roberto Soldado. Spurs maksoi tästä Valenciassa loistaneesta espanjalaisesta 26,4, miljoonaa puntaa ja sai vastineeksi hyökkääjän, jonka kuudesta maalista neljä syntyi rangaistuspotkuista.

Soldadon taso laski räjähtävästi viime kaudesta. Tuolloin hyökkääjä iski 24 osumaa ja sijoittui La Ligan maalipörssin viidennelle sijalle. Tuleva kausi näyttää, johtuiko Soldadon alisuorittaminen vain sopeutumisvaikeuksista.

Marouane Fellaini, Manchester United

David Moyesin kesän ainoa hankinta ei ratkaissut Unitedin keskikentän ongelmia, vaan ainoastaan pahensi niitä. Jouduttuaan palaamaan puolustavampaan rooliin hidasliikkeinen Marouane Fellaini ei sopinut alkuunkaan Red Devilsin ryhmään. Tästä seurasi lukuisia rikkeitä ja useita puolustuspään munauksia.

Viime kaudella Evertonissa Fellaini pelasi kärjen takana hyökkäävän keskikenttäpelaajan roolissa. Rooli sopi belgialaiselle huomattavasti paremmin, sillä 11 tehdyn maalin jälkeen kukaan ei miettinyt miehen puolustustaitoja. Aika näyttää, oliko Fellaini vain yhden kauden ihme, mutta se on selvää, että Unitedin tulevan managerin täytyy löytää belgialaiselle uusi rooli.

Maarten Stekelenburg, Fulham

Kun MM-finaalissa pelannut maalivahti hankitaan seuraan, voisi hänestä odottaa joukkueen tukipilaria. Näin ei käynyt AS Romasta 4,9 miljoonalla punnalla Fulhamiin saapuneen Maarten Stekelenburgin tapauksessa. Stekelenburgin debyyttikausi Valioliigassa päättyi oman joukkueen putoamiseen. 31-vuotias hollantilainen esitti läpi kauden epävarmoja otteita päästäen yhteensä 43 maalia.

Stekelenburgin viimeinen kausi Romassa oli kuitenkin loukkaantumisten sävyttämä, mistä johtuen hollantilainen ei välttämättä löytänyt Fulhamissa vanhaa virettään. Joka tapauksessa Stekelenburgin otteet olivat Cottagers-valmennuksen mielestä liian heikkoja ja huippuvahti sai väistyä David Stockdalen tieltä. Nappaako hollantilainen ykkösvahdin paikkansa takaisin, sen näemme syksyllä.

Ricky van Wolfswinkel, Norwich

Ricky van Wolfswinkelistä piti tulla Norwichin johtohahmo, mutta toisin kävi. Sporting Lissabonista Kanarialintuihin 8 miljoonan punnan siirtosummalla saapunut hollantilaiskärki onnistui tekemään koko kauden aikana vain yhden maalin. Norwich ei olisi voinut ikinä odottaa ennätyshankinnaltaan näin heikkoa avauskautta.

25-vuotiaan van Wolfswinkelin tulevaisuus näytti vielä viime kaudella valoisalta. Hyökkääjä viimeisteli Portugalin liigassa 14 maalia ja oli Sportingin tehokkaimpia pelaajia. Ensi kaudesta tulee hollantilaiselle vaikea Norwichin pudottua Mestaruussarjaan. Löytääkö van Wolfswinkel alemmalla sarjatasolla entisen vireensä?

Nicolas Anelka, West Bromwich

Nicolas Anelka palasi Kiinasta Valioliigaan kovin odotuksin. Totuus oli kuitenkin se, ettei takavuosien maalitykki ollut enää entisessä kunnossa.

Anelka pelasi joulukuun loppuun asti ilman maalia, kunnes ranskalainen osui kahdesti West Hamia vastaan. Hyökkääjä päätti tehdä maalin juhlimisen lomassa juutalaisvastaisen eleen, mistä seurasi konkarille pitkää pelikieltoa. West Bromwich erotti tapauksen johdosta Anelkan seurasta, ja ranskalainen on edelleen ilman työpaikkaa.