Arsenalin pokaaliton aikakausi sai vihdoin päätöksensä, kun Tykkimiehet voittivat FA Cupin jännittävien hetkien jälkeen. Kahden maalin etumatkan alussa saanut Hull City sinnitteli jatkoajalle saakka, mutta kaatui lopulta saappaat jalassa 3-2-lukemin. Cup-voiton myötä Tykkimiehet ja heidän ranskalaismanagerinsa Arsène Wenger pääsivät juhlimaan ensimmäistä pokaaliaan yhdeksään vuoteen.

Hull sai ottelulle loistoalun ja siirtyi johtoon jo neljännellä minuutilla. Tom Huddlestone laukoi ja James Chester ohjasi pallon jalallaan Lukasz Fabianskin taakse. Viisi minuuttia myöhemmin Curtis Davies vei Tigersin jo kahden maalin johtoon.

Aikainen johtoasema sai Hullin passivoitumaan, minkä seurauksena Arsenal pääsi peliin mukaan. 17. minuutin kohdalla Santi Cazorlan vapaapotku kiersi Allan McGregorin taakse ja Tykkimiehet nousivat maalin päähän.

Arsenal hallitsi toisen puoliajan alkua ja loi useita hyviä tilanteita McGregorin vartioimalle maalille. Tykkimiesten tasoitus syntyi lopulta 72. minuutilla. Bacary Sagnan puskuyritys kimposi Hull-pelaajaan kautta Laurent Koscielnylle ja ranskalainen sutaisi lontoolaiset tasoihin. Kuusi minuuttia myöhemmin Arsenal oli lähellä siirtyä ensimmäisestä kertaa ottelussa johtoon, mutta Kieran Gibbs laukoi avopaikasta reilusti yli Hullin maalin.

Arsenalin kovasta painostuksesta huolimatta ratkaisua ei varsinaisella peliajalla nähty, joten ottelua jatkettiin jatkoajalle.

Jatkoajan sankariksi nousi Aaron Ramsey, joka laukoi 109. minuutilla Arsenalin erittäin lähelle ensimmäistä pokaaliaan sitten vuoden 2005. Hull sai vielä ottelun loppuhetkillä mahdollisuuden tasoitukseen, mutta Sone Aluko ei onnistunut tuikkaamaan palloa tyhjään maaliin. Arsenal voitti ottelun jatkoajan jälkeen lukemin 3-2 ja lontoolaisjuhlat olivat valmiita alkamaan.

Maalit:

0-1 James Chester (4)
0-2 Curtis Davies (8)
1-2 Santi Cazorla (17)
2-2 Laurent Koscielny (71)
3-2 Aaron Ramsey (109)

Muokattu 17.5 klo 22:18