Newcastlessa pitkän uran tehnyt Shola Ameobi jättää seuran kesällä sopimuksen tultua päätökseen. 32-vuotias hyökkääjä siirtyi seuraan jo vuonna 1995. Debyytin miesten tasolla Ameobi teki syyskuussa vuonna 2000.

Ameobi esiintyi Newcastle-paidassa 397 kertaa, joissa hän teki 79 maalia. Tyne-Wearin derbyissä Sunderlandia vastaan hän maalasi seitsemän kertaa.

– Haluan antaa erityishuomion Ameobille, joka on ollut uskomaton palvelija tälle seuralle, Newcastle-manageri Alan Pardew kommentoi.

– Tämän kaltainen lojaalisuus ja sitoutuminen yhteen seuraan on nykyjalkapallossa harvinaista. Shola ei ollut ainoastaan tärkeä pelaaja kentällä, vaan myös sen ulkopuolella.

– Hän on johtaja ja loistava roolimalli nuorille pelaajille. Toivon hänelle kaikkea hyvää loppu-uran ajaksi.

Ameobi lähtee Newcastlesta hyvässä hengessä. Hyökkääjän ja seuran eroamiseen ei sisältynyt minkäänlaista dramatiikkaa.

– Keskustelujen jälkeen totesimme yhdessä, että on paras aika lopettaa yhteistyö, Ameobi kommentoi.

– Olen pelannut Newcastlessa koko urani ajan ja olen nauttinut jokaisesta hetkestä, kun olen kantanut Newcastlen kuuluisaa paitaa. Haluan kiittää kaikkia Newcastlessa. Toivon seuralle kaikkea hyvää ja olen varma, että nykyisellä joukkueella ja henkilökunnalla joukkue tulee menestymään.

– Lopuksi haluan kiittää kannattajia, jotka olivat aina fantastisia.

Lainapelaajat Loïc Rémy sekä Luuk de Jong ovat palanneet omiin seuroihinsa. Lisäksi Newcastle tiedotti Dan Goslingin sekä Conor Newtonin jättävän seuran.

Lähde: Sky Sports