Kauden 2013-14 jälkeen sopimus on päättymässä 155 Valioliiga-pelaajalta. Brittilehti BBC listasi 11 pelaajan avauskokoonpanon, josta löytyy valtava määrä pelattuja maaotteluita sekä voitettuja pokaaleita.

Maalivahdit

Ehdottomasti kokenein vapaa agentti on Chelsea-maalivahti Mark Schwarzer. 41-vuotias aussimaalivahti sai loppukaudesta mahdollisuutensa Petr Cechin loukattua olkapäänsä. Schwarzer esiintyi Chelsean maalilla vähintäänkin kelvollisesti. Aussivahti on Valioliigan nollapelitilastossa kolmantena David Jamesin ja Cechin jälkeen.

Vapaiden agenttien listalta löytyvät myös mm. Hilario (Chelsea), Costel Pantilimon (Man City), Julian Speroni (Crystal Palace) ja Keiren Westwood (Sunderland).

Puolustajat

Kokenut John Heitinga siirtyi kesken kauden Evertonista Fulhamin riveihin. 30-vuotias Heitinga ei kyennyt pelastamaan Fulhamia putoamiselta, mutta hollantilaispuolustajalla on varmasti kysyntää alemman keskikastin Valioliiga-joukkueissa.

Rio Ferdinandin 12 vuoden ura Man Unitedissa päättyi menneeseen kauteen. 35-vuotiaasta Ferdinandista tuli vuonna 2002 maailman kallein puolustaja hänen siirryttyään Unitedin riveihin. 454 ottelun ja 10 pokaalin mies ei välttämättä nopeudella häikäise, mutta pystyy peliälyllään paikkaamaan iän tuomia puutteita.

Joleon Lescott jäi menneellä kaudella Martín Demichelisin varjoon. Vuonna 2009 Evertonista isolla summalla Man Cityyn siirtynyt Lescott löytänee helposti itselleen uuden seuran. 31-vuotias toppari jätti jäähyväiset City-kannattajille mestaruusjuhlissa.

Ashley Cole on 33 vuoden iästään huolimatta edelleen kovan luokan pelimies. Kahdeksan kautta Chelseaa edustanut Cole siirtynee muihin maisemiin, sillä hän jäi menneellä kaudella pahasti César Azpilicuetan varjoon. Colella riittänee ottajia jonoksi asti.

Sopimuksettomien puolustajien listalta löytyvät myös mm. Carlos Cuellar (Sunderland), Liam Ridgewell (West Brom), George McCartney (West Ham) ja John Arne Riise (Fulham). Myös Arsenal-puolustaja Bacary Sagnan sopimus Tykkimiesten kanssa päättyy, mutta hänen on huhuiltu jo tehneen sopimuksen Man Cityn kanssa.

Keskikenttäpelaajat

Steve Sidwell pelasi hienon kauden Fulhamissa. 31-vuotias Sidwell on nimetty Mestaruussarjaan pudonneen Fulhamin vapautettavien pelaajien listalle. Sidwellillä riittänee kysyntää alemman keskikastin joukkueista.

Frank Lampard on yksi kaikkien aikojen pelaajista Valioliigassa. 35-vuotias Lampard käy keskusteluja jatkosopimuksesta Chelsean kanssa kesän MM-kisojen jälkeen. Mikäli jatkosopimuskeskustelut eivät tuota tulosta, Chelsea-ikoni siirtyy toiseen seuraan ilman siirtokorvausta.

Gareth Barryn mennyt kausi vierähti lainasopimuksella Evertonissa. Barry ei jatka sopimustaan Man Cityn kanssa, mutta usean Valioliiga-seuran tiedetään olevan 33-vuotiaan keskikenttäpelaajan perässä. Kaudella 2013-14 Barry antoi kolmanneksi eniten syöttöjä (2155) Valioliigassa.

Joe Colen paluu West Hamin paitaan ei onnistunut ihan niin, kuten varmasti moni Hammers-kannattaja toivoi. Urallaan useista loukkaantumisista kärsinyt Cole jättää West Hamin ja etsii uutta seuraa. Colea on yhdistetty vahvasti MLS-liigaan, vaikkakin miehen puheiden mukaan rahalla ei ole niin suurta merkitystä tässä vaiheessa uraa.

Sopimuksettomia keskikenttäpelaajia ovat myös mm. Jack Collison (West Ham), Damien Duff (Fulham), Matthew Etherington (Stoke) ja Zoltan Gera (West Brom).

Hyökkääjät

Samuel Eto’o on arvostellut julkisesti Chelsea-manageri José Mourinhoa. Konkarihyökkääjä jättänee Stamford Bridgen kesällä. 33-vuotias Eto’o teki menneellä kaudella yhdeksän Valioliiga-maalia.

Nicklas Bendtnerin aika Arsenalissa on ollut tullut päätökseen. Tanskalaishyökkääjä esiintyi edellisen kolmen vuoden aikana ainoastaan kerran Arsenalin avauskokoonpanossa Valioliigassa. Isoista puheistaan tunnettua Bendtneriä on viety huhuissa Burnleyyn sekä Crystal Palaceen.

Sopimuksettomien hyökkääjien listalta löytyvät lisäksi mm. Shola Ameobi (Newcastle), Marouane Chamakh (Crystal Palace) ja Nathan Delfouneso (Aston Villa).