Englanti aloittaa oman MM-kisaurakan vaikealla ottelulla Italiaa vastaan. Kaksi puolustusvoittoisena pidettyä joukkuetta kohtaavat Arena Amazonialla, jonka heikosta pelialustasta on riittänyt spekulointia ottelun alla.

Poissaolot

Englanti

Alex Oxlade-Chamberlain (loukkaantuminen)
Danny Welbeck (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Italia

Mattia De Sciglio (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

Englanti

Englanti-Honduras 0-0 (harjoitusottelu)
Ecuador-Englanti 2-2 (harjoitusottelu)
Englanti-Peru 3-0 (harjoitusottelu)

Italia

Fluminense-Italia 3-5 (harjoitusottelu)
Italia-Luxemburg 1-1 (harjoitusottelu)
Italia-Irlanti 0-0 (harjoitusottelu)

Edellinen keskinäinen ottelu

Englanti-Italia 2-1 (15.8.2012 ystävyysottelu)

Arvio

Englanti lähtee MM-kisoihin nuorella joukkueella. Joukkueeseen ei ole tällä kertaa kohdistettu liikaa menestysodotuksia, joka saattaa potkia nuoren joukkueen odottamattomaan menestykseen. Englannin kannattajat ovat toki aina vaativia, mutta kovasta alkulohkosta putoaminen ei lopulta aiheuttaisi koko maan kattavaa surua.

Englannin päävalmentaja Roy Hodgson tunnetaan puolustusvoittoisesta taktiikastaan, mutta joukkue pystyy tarvittaessa pallonhallintapeliin. Tästä osoituksena MM-karsintojen Puola-ottelu, jossa Kolmen Leijonan ryhmä piti palloa yli 60-prosenttisesti ja laukauksia nähtiin ottelussa valtava määrä.

Englannin suurimpana aseena voidaan pitää Liverpool-painotteista miehistöä. Joukkueessa on viisi Liverpoolin pelaajaa, jotka ovat kaikki lähellä avauskokoonpanon paikkaa. Keskikentän pohjan muodostanevat Steven Gerrard ja Jordan Henderson, jotka pelasivat upean Valioliiga-kauden.

Toppariparina nähtäneen Evertonin Phil Jagielka ja Chelsean Gary Cahill. Toppariparina kaksikko kestää vertailun aivan kisojen parhaimpiin pareihin. Englanti on pelannut 12 edellistä ottelua tappioitta, kun nämä herrat ovat muodostaneet toppariparin.

Myös Italiaa on pidetty puolustusvoittoisena joukkueena. Päävalmentaja Cesare Prandellin aikana joukkue on kuitenkin ottanut isoja harppauksia kohti pallollisempaa peliä. Lisäksi joukkue on muuttunut reilusti aktiivisemmaksi joukkueeksi hyökkäyskolmanneksella.

Italia on vaikea vastustaja kenelle tahansa. Joukkueen peli on todella kurinalaista ja keskikentän nelikko vaihtaa paikkoja keskenään jatkuvasti. Englannin on pystyttävä pitämään kurissa keskikentän maestro Andrea Pirlo. Tästä iso työ kohdistunee Man Unitedin juoksuvoimaiselle Danny Welbeckille, mikäli mies on pelikunnossa.

Italialta löytyy hyökkäyksestä aina arvaamaton Mario Balotelli. Mielialapelaajana tunnettu Balotelli saattaa vaellella varjojen mailla lähes koko ottelun, mutta hän iskee juuri silloin, kun sitä ei kukaan odota. Balotelli tuntee myös hyvin monet Englannin pelaajista vietettyään kaudet 2010-13 Man Cityn riveissä.

Hyökkäyksestä löytyy Balotellin lisäksi Ciro Immobile, joka voitti viime kaudella Serie A:n maalikuninkuuden. 22 maalia tehnyt Immobile liikkuu hanakasti, joten Englannin puolustus saa olla miehen kanssa tarkkana.

Ottelusta voi muodostua myös maalivahtien taistelu. Molemmissa päissä on huippuluokan maalivahdit, kun Englannin maalia vartioiva Joe Hart saa vastaansa Italian monivuotisen luottoveskarin Gianluigi Buffonin. Hartin alkukausi Cityssä oli vaikea, mutta mies nousi hiljalleen kohti tuttua varmuuttaan kauden vanhetessa.

Kovassa D-lohkossa pelaa Englannin ja Italian lisäksi Uruguay sekä Costa Rica. Englannin ja Italian kohtaamisessa on valtavat panokset jatkoonmenijöiden kannalta. Jotta lohkosta muodostuisi kimurantti, veikataan lopputulokseksi 1-1-tasapeliä.

Ottelu käynnistyy Suomen aikaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 1.00.