Hollannin päävalmentaja Louis van Gaal säväytti eilisessä Hollannin ja Costa Rican välisessä puolivälieräkamppailussa vaihtamalla minuuttia ennen täyttä aikaa Newcastle-maalivahti Tim Krulin 119 minuuttia maalia vartioineen Jasper Cillessenin tilalle. Vaihto oli menestys, sillä Krul torjui kaksi Costa Rican rangaistuspotkua ja Hollanti eteni välieriin.

MM-kisojen jälkeen Man Unitedin puikkoihin hyppäävän managerin mukaan vaihto oli mietitty tarkkaan jo ennen ottelua. Hollantilaisvalmentajan puheita tukee se, että Krul aavisti jokaisessa Costa Rican rangaistuslaukauksessa oikeaan kulmaan.

– Ajattelimme sen läpi. Jokaisella pelaajalla on tietyt taidot ja ominaisuudet, jotka eivät aina sovellu tilanteeseen. Mielestämme Tim olisi paras maalivahtimme torjumaan rangaistuslaukauksia. Olemme hieman ylpeitä, että tämä temppu auttoi meidät jatkoon, van Gaal kommentoi ottelun jälkeen.

Van Gaalin mukaan Cillessen ei ollut tietoinen valmennusryhmän suunnitelmista. Sen sijaan Newcastle-maalivahdin kanssa suunnitelma oli käyty läpi jo ennen ottelua.

– Emme kertoneet Cillessenille suunnitelmastamme, koska en halunnut hänen tietävän mahdollisesta vaihdosta. Jokaisella maalivahdilla on omat vahvuutensa, kuten sanoin jo aikaisemmin. Krul on ulottuvampi maalivahti ja hänen tilastonsa rangaistuslaukauksissa on Cillessenin vastaavaa parempi.

– Keskustelimme asiasta Timin kanssa. Hän osasi aavistaa Costa Rican laukauksissa, sillä Tim oli valmistautunut tilanteeseen. Se toimi tällä kertaa. Se olisi ollut minun virhe, mikäli vaihto ei olisi toiminut.

Lähde: The Guardian