Nyt on niin sanottu Eloklassikko pelattu. Celticin ja Tottenhamin välinen harjoitusottelu Helsingin Olympiastadionilla tarjosi peräti seitsemän maalia. Tottenham murskasi skottivastustajansa lukemin 6-1.

Celtic avasi ottelun pirteästi, mutta jo parin minuutin pelin jälkeen Spurs otti komennon. Neljännellä peliminuutilla Andros Townsend kirmasi pitkin vasenta laitaa, ohitti puolustajansa ja jakoi pallon vapaaksi jääneelle Harry Kanelle, jonka sijoitus painui tarkasti yläkulmaan.

Joitakin minuutteja myöhemmin Kane sai pelattua pallon oikealla laidalla aloittaneelle Lewis Holtbylle. Pelintekijä jatkoi vielä Roberto Soldadolle, jonka ensimmäisen yrityksen Fraser Forster torjui. Jatkopallosta espanjalainen viimeisteli lukemat 2-0:aan.

Tottenham sai huonoja uutisia Michael Dawsonin jouduttua jättämään kentän. Pääpallotaistelussa Teemu Pukki (!) oli liikaa, ja Dawson loukkasi nilkkansa. Kovinkaan vakavasta vammasta tuskin on kyse, sillä toppari pystyi itse kävelemään pois kentältä.

Pari minuuttia ennen taukoa Celtic sai kaipaamansa kavennnuksen. Vasemmasta laidasta lähetettiin keskitys Spursin boksiin, ja pallo pomppi maaliin. Alun perin osuma merkittiin omaksi maaliksi, mutta joidenkin lähteiden mukaan maali korjattiin myöhemmin Jamie Lindsayn nimiin.

Heti kavennusmaalin jälkeen Tottenham lisäsi uudestaan johtoaan. Omasta päästä lähtenyt hyökkäys pelattiin vasempaan laitaan Townsendille. Hyökkäys oli jo kuivumassa kokoon, kun laituri pudotti alaspäin Étienne Capouelle. Ranskalainen vapautti pystysyötöllä Holtbyn, jonka sijoitus sujahti takakulmaan.

Puoliajalla Mauricio Pochettino vaihtoi suuren osan pelaajistaan. Hyökkäyksessä hyvin paikkoja vaihdelleet Townsend, Kane, Holtby ja Soldado vaihdettiin Aaron Lennoniin, Christian Erikseniin, Érik Lamelaan ja Emmanuel Adebayoriin.

Uusi ryhmitys tarvitsi vartin totutteluun. Tunnin pelin kohdalla Lamela ajoi oikealta sisään ja ampui pallon Celtic-puolustuksen kautta maaliin.

Viimeisen kymmenen minuutin aikana nähtiin vielä kaksi osumaa. Ensin Adebayoria rikottiin, ja Eriksen kiskaisi 20 metristä vapaapotkun verkkoon. Muutamaa minuuttia myöhemmin Lennon kaadettiin ranagaistusalueella, ja Adebayor sijoitti tolpan kautta loppulukemat 6-1:een.

Vielä ottelun lopussa Efe Ambrose otti illan toisen varoituksensa ja lähti ennenaikaiseen suihkuun.

Ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin noin 15 000. Todellisuudessa Olympiastadionille oli saapunut ehkä noin 10 000 silmäparia, joista suurempi osa vaikutti kannattavan Tottenhamia.

Celtic – Tottenham 1-6 (1-3)

0-1 Harry Kane (4.)
0-1 Roberto Soldado (11.)
1-2 Jamie Lindsay (43.)
1-3 Lewis Holtby (44.)
1-4 Érik Lamela (59.)
1-5 Christian Eriksen (82.)
1-6 Emmanuel Adebayor rp. (88.)

Toimittajan sana

Pelistä ei suoraan sanottuna saanut kovin hyvää kuvaa joukkueista. Celtic pelasi suurelta osin kakkosmiehistöllään, joten tasoero oli valtava. Tottenhamin hyökkäyspelaaminen näytti joka tapauksessa pirteältä. Paikat vaihtuivat luonnollisesti, Holtby ajoi laidaltaan enemmän sisään ja Townsend puolestaan piti pelin leveänä. Puolustuksessa Younès Kaboul osoitti olevansa isäntä talossa.