Crystal Palace kertoi tiedotteessaan, että joukkueen urheilujohtaja Iain Moody on pyytänyt eroa. Pyyntö hyväksyttiin välittömästi.

Syynä on väitetty tekstiviestikohu, johon Moody on syyllistynyt yhdessä entisen Cardiff-luotsi Malky Mackayn kanssa. Kaksikko toimi viime kaudella yhdessä Cardiffissa, jossa Moody vastasi pelaajahankinnoista. Tekstiviesteissä oli tiettävästi rasistisia, seksistisiä ja homofobisia loukkauksia.

Samalla Mackay käytännössä menetti mahdollisuutensa päästä Palacen uudeksi päävalmentajaksi. Mackay on ollut ilman töitä viime joulukuusta, jolloin hän sai Cardiffista potkut. Moody oli saanut lähteä jo pari kuukautta aiemmin.

Tässä muutama väitetty tekstiviesti Moodyn ja Mackayn välillä:

– Hän on käärme, homokäärme. Ei voi luottaa. (Viitattiin toisen seuran työntekijään)

– Ei kovin montaa valkoista tuossa listassa, mutta mietinnän arvoinen. (Viitattiin potentiaalisten hankintojen listaan)

– Siitä vaan, läski Phil. Ei ole mitään parempaa kuin juutalainen, joka menettää rahojaan. (Viitattiin agentti Phil Smithiin)

Lähde: BBC

Toimittajan sana

Rajuja juttuja, mikäli väitetyt tekstiviestit pitävät paikkaansa. Tässä tapauksessa Moodyn erottaminen (tai muodollisesti Moodyn eroaminen) oli ainoa vaihtoehto. Missään nimessä Palace ei voi myöskään palkata Mackayta uudeksi päävalmentajaksi.

Vähän liikaa on tapahtunut Palacen kokoisen seuran ympärillä viime aikoina. Ensin Tony Pulis lähti pari päivää ennen kauden alkua ja nyt tämä. Ilmankin tällaista sekoilua Palacella olisi ollut tarpeeksi haasteita sarjapaikkansa uusimisessa.