Leicester on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Esteban Cambiasson kanssa. 34-vuotias Argentiinan maajoukkueen keskikenttäpelaaja siirtyy Valioliigan nousijaseuraan ilmaiseksi vapaana pelaajana.

Tähän mennessä sekä Espanjan että Italian mestaruuden voittanut Cambiasso on luonut pitkän uran euroopassa. Real Madridin junioriakatemian käynyt argentiinalaiskonkari palasi vuonna 2002 neljän kotimaassa vietetyn vuoden jälkeen Madridiin pelasi espanjaisseurassa kahden vuoden ajan. Realin Cambiasso jätti sopimuksensa päätyttyä.

Madridista Cambiasson matka jatkui Inter Milaniin. Milanossa argentiinalainen vietti uransa tähän mennessä menestyksekkäimmät vuodet ja voitti viisi Serie A.n mestaruutta, neljä Italian Cupia ja Mestarien liigan. Kokonaisuudessaan Cambiasso pelasi kymmenen vuoden aikana 315 sarjaottelua Interin paidassa.

Maajoukkuetasolla Cambiasso on pelannut yli 50 ottelua Argentiinan maajoukkueessa. Keskikenttäpelaaja oli mukana vuoden 2006 Saksan MM-turnauksessa. Argentiinan kisat päättyivät tuolloin puolivälierissä isäntämaata vastaan.

Viime kaudella Cambiasso pelasi 32 ottelua Interin avauksessa.

Lähde: Leicesterin verkkosivut

Toimittajan sana

Cambiasso on tottunut nauttimaan menestyksestä. Argentiinalaispelaaja on voittanut kaiken Italiassa ja Espanjassa, mutta nyt mies haluaa kokeilla onneaan myös Valioliigassa.

Leicester saattaa tuntua alkuun Real Madridin ja Interin paidassa pelanneelle Cambiassolle pieneltä, sillä nousijaseuran tämän kauden tavoitteena on lähinnä sarjassa pysyminen. Vahvana johtajatyyppinä tunnettu keskikenttäpelaaja voi nostaa kuitenkin parhaimmillaan pelkällä asenteellaan ja työmoraalillaan kettujen kauden aivan uuteen nousuun.