Lauantain viimeisessä Valioliiga-ottelussa mätettiin maaleja urakkavauhdilla, kun Chelsea haki 3-6-vierasvoiton Evertonin kustannuksella.

Chelsea aloitti ottelun tehokkaasti. Everton-maalivahti Tim Howard joutui kaivamaan pallon maalista jo 35 sekunnin jälkeen Diego Costan viedessä vierailijat johtoon. Kahta minuuttia myöhemmin Branislav Ivanovic vei Chelsean jo kahden maalin karkumatkalle. Ivanovic näytti olevan syöttötilanteessa paitsioasemassa.

Everton tuli otteluun mukaan juuri ennen puoliaikavihellystä. Kevin Mirallas puski Evertonin 1-2-kavennuksen Séamus Colemanin esityöstä.

Chelsea siirtyi uudelleen kahden maalin johtoon, kun Eden Hazardin syöttöyritys kimposi Colemanin kautta Evertonin maaliin. Everton ei jäänyt murehtimaan takaiskua, ja tuli kahta minuuttia myöhemmin jälleen maalin päähän Steven Naismithin tarkalla sijoituksella.

Chelsea siirtyi 2-4-johtoon Nemanja Maticin hienolla laukauksella. Kahta minuuttia myöhemmin Chelseasta Evertoniin siirtynyt Samuel Eto’o nikkasi päällään Evertonin jälleen maalin päähän.

Vierasjoukkue karkasi lopullisesti, kun Ramires vei Chelsean 3-5-johtoon. Costa viimeisteli 3-6-loppulukemat.

Toimittajan sana

Lauantai-illan päätti maalirikas ottelu. Chelsea-manageri José Mourinhon joukkueet puolustavat normaalisti kurinalaisesti, joten on hyvin poikkeuksellista, että Chelsean ottelussa nähtiin peräti yhdeksän maalia.

Everton-manageri Roberto Martínezilla on mietinnän paikka, sillä joukkue on päästänyt kahdessa edellisessä Valioliiga-ottelussa peräti kahdeksan maalia.