Newcastlen Jonás Gutiérrez on paljastanut saaneensa kotimaassaan hoitoa kivessyöpäänsä. 31-vuotias argentiinalaislaituri ei ole pelannut huhtikuun jälkeen.

Puolet viime kaudesta lainalla Norwichissa viettänyt Gutiérrez on käynyt viimeisen kuukauden kemoterapiassa. Jalkapallofanit ovat antaneet argentiinalaiselle sympatiansa sosiaalisessa mediassa. Gutíerrez kertoi yksityiskohtia sairaudestaan Argentiinan televisiolle antamassaan haastattelussa.

– Huomasin kasvaimen kiveksessäni. Palasin Argentiinaan ja otin seuraukset vastaan, vaikka minulla oli sopimus Newcastlen kanssa. Raha ei ole tärkeintä, vaan terveys, joten minun täytyi aloittaa kemoterapia.

– Poistin vasemman kivekseni. Palasin Englantiin ja Newcastle halusi minun lähtevän. Minun oli vaikea nähdä hiusteni putoavan, sillä en halunnut leikata niitä. Halusin jatkaa eteenpäin. Syöpää vastaan taisteleminen tekee muista ongelmista merkityksettömiä.

– Päätin kertoa tarinani, jotta se voisi auttaa muita syövästä kärsiviä ihmisiä.

Gutiérrez pelasi edellisen kerran viides päivä huhtikuuta West Bromwichia vastaan.

Lähde: Sky Sports

Toimittajan sana

Gutiérrezille on nyt jalkapallouraansa tärkeämpää selättää vakava sairautensa. Syöpä päätti muutama vuosi sitten Aston Villan bulgarialaispelaaja Stilyan Petrovin uran. Toivottavasti Gutiérrez ei koe samaa kohtaloa.