Felix Magath on erotettu Fulhamin peräsimestä. Mökkiläisten alkukausi Mestaruussarjassa on ollut katastrofaalinen. Ensimmäisen kahdeksan kierroksen jälkeen Fulham löytyy sarjan viimeiseltä sijalta.

Alle 21-vuotiaiden valmentaja Kit Symons on nimitetty Fulhamin väliaikaiseksi vastuuvalmentajaksi. Symons on Steve Clarken ja Tim Sherwoodin ohella ehdolla myös seuran pysyväksi manageriksi.

Magath saapui Fulhamiin viime vuoden helmikuussa. 61-vuotias saksalainen oli Mökkiläisille jo kauden kolmas manageri, Martin Jolin ja René Meulensteenin saatua potkut aiemmin kaudella. Mestaruussarjaan pudottuaan Fulhamin pakka hajosi täysin, ja seitsemän tappiota tiesi Magathin valmennusuralle loppua.

Myös Cardiffin Ole Gunnar Solksjaer on eronnut tehtävästään seuran päävalmentajana. Entinen Manchester United -hyökkääjä saapui Bluebirdsin peräsimeen viime tammikuussa, joten norjalaisen aika Walesissa jäi lyhyeksi. Solksjaer kertoi Cardiffin verkkosivuilla näkemyserojen olleen suurin syy eroon.

– Haluan kiittää Vincent Tania mahdollisuudesta valmentaa Cardiffia. Päätin kuitenkin väistyä näkemyserojemme vuoksi tieltä. Seura jatkaa nyt siihen suuntaan, mihin Vincent sen haluaa menevän, Solksjaer perusteli lähtöään.

Danny Gabbidon ja Scott Young toimivat toistaiseksi Cardiffin vastuuvalmentajina. Gabbidon palasi tässä kuussa Bluebirdsiin pelaajavalmentajan roolissa. Seuran akatemiassa valmentanut Young puolestaan vietti koko pelaajauransa Cardiffissa.

Lähteet: The Guardian, Cardiffin verkkosivut

Toimittajan sana

Magathin potkut eivät yllätä, sillä Fulham on ajautunut tällä kaudella syvään syöksykierteeseen. Seitsemän tappiota kahdeksasta ensimmäisestä ottelusta ei jättänyt muita vaihtoehtoja, kuin saksalaisvalmentajan erottamisen.

Myös Solksjaerin eroon vaikuttivat Cardiffin pelilliset esitykset, sillä Bluebirds on sarjataulukossa vasta sijalla 17. Norjalaisvalmentaja luultavasti vältti potkujen saamisen eroamalla itse tehtävästään.