Lauantain päätösottelussa West Ham kaatoi kotikentällään Liverpoolin. Hammers aloitti kamppailun salamamaalilla. James Tomkins jatkoi vapaapotkun päällään Winston Reidille, joka tälläsi pallon Simon Mignolet’n taakse. Seitsemännellä peliminuutillla Diafra Sakho huomasi Mignolet’n nousseen ulosmaaliltaan. Senegalilaishyökkääjä sijoitti korkean noston belgialaisvahdin yli, ja vei ensimmäisellä Valioliiga-maalillaan isännät jo kahden maalin johtoon.

West Hamin toisen osuman jälkeen Liverpool heräsi peliin mukaan ja kavensi 26. minuutilla. Mario Balotelli antoi syötön taakseen Raheem Sterlingille, joka tälläsi pelivälineen isäntien verkkoon.

Hammers ratkaisi pelin lopulta 88. minuutilla, Liverpool-puolustaja Mamadou Sakhon purettua pallon suoraan Stewart Downingin jalkaan. Downing antoi syötön eteensä Morgan Amalfitanolle, joka naulasi loppulukemiksi 3-1 West Hamin eduksi.

Toimittajan sana

West Hamin hyökkäyspeli on parantunut uusien hankintojen myötä huomattavasti. Esimerkiksi Enner Valencia ja Sakho ovat tuoneet nopeutta ja teknisyyttä joukkueen aiemmin pitkälti Andy Carrollin varassa olleseen hyökkäykseen. Jos jälki on jatkossa yhtä tehokasta kuin kahdessa aiemmassa ottelussa, voi West Ham yltää tällä kaudella yllättävänkin korkealle.

Liverpoolin kausi ei ole lähtenyt käyntiin yhtä hyvin, mitä vuosi sitten. Tappio Hammersille oli jo toinen perättäinen, joten ryhtiliikettä kaivattaisiin. Sarjataulukossa Redsien sijoitus on valahtanut sijalle 10.