Bryan Oviedo on tekemässä paluun Evertonin kokoonpanoon. 24-vuotias Costa Rican maajoukkuepelaaja mursi jalkansa tammikuussa ja joutui jättämään Brasilian MM-kisat väliin.

Oviedo pelasi hiljattain ottelun Toffeesien alle 21-vuotiaiden joukkueessa. Everton-manageri Roberto Martínez on vahvistanut laitapuolustajan palaavan kokoonpanoon tiistain Liigacupin kolmannen kierroksen otteluun Swanseaa vastaan.

– Meillä on todella hyviä uutisia, sillä Oviedo on palannut ensimmäistä kertaa loukkaantumisensa jälkeen kokoonpanoomme. Brian on harjoitellut jo jonkin aikaa joukkueen kanssa, ja uskon hänen olevan valmis avaukseen pelattuaan jo alle 21-vuotiaissa.

Myös Arouna Koné saattaa pelata huomisessa ottelussa. Norsunluurannikkolaishyökkääjä on ollut polvivamman vuoksi lähes vuoden sivussa. Martínez ei kuitenkaan ole vielä varma, onko Koné valmis täyteen otteluun.

– Arouna saattaa myös tehdä paluun. Hän on mukana kokoonpanossa, mutta meidän täytyy olla varovaisia. Teen päätökseni hänen suhteen aamulla.

Toimittajan sana

Oviedo oli ennen loukkaantumistaan hyvässä iskussa, joten puolustajan paluu on loistava uutinen Evertonille. Arvoitus on kuitenkin se, miten costaricalainen pääsee peliin sisään yli puolen vuoden tauon jälkeen. Joka tapauksessa Oviedon tulon myötä myös Leighton Baines saa lepoaikaa, mikä on hyvä euroruuhkia ajatellen.