Liverpool on saanut luvan laajentaa Anfieldin yleisökapasiteettia 59,000 henkeen Liverpoolin kaupunginvaltuusto antoi seuralle siunauksen laajentaa pääkatsomoa 8300 paikalla ja Anfield Road -katsomoa 4800 paikalla. Rakennustyöt alkavat ensi vuonna, ja niiden on tarkoitus valmistua kauden 2016-2017 aikana.

Liverpoolin suunnitelmiin laajentaa pääkatsomoa sisältyy myös ylimääräinen kokoustila, juhlatiloja, uusi fani kauppa sekä lisää parkkipaikkoja. Laajennus toimii osana 330 miljoonan euron arvoista Anfieldin alueen uusiutumista, ja sen myötä Liverpool pääsisi järjestämään suuria maaotteluita ja Euroopan seurajoukkueiden finaaleja.

Jotkut stadionin osat eivät täytä tällä hetkellä Uefan ja Valioliigan kriteerejä. Tämä estää seuraa järjestämästä suuria otteluita. Uefa vaatii vähintään 50,000-paikkaisen stadionin yritysten majoittamiseen ja pelaajien sekä ottelun erotuomareiden pukukoppien vähimmäisvaatimusten saavuttamiseksi.

Hillsborough’n uhrien muistomerkki siirretään toiseen paikkaan.

Lähde: BBC

Toimittajan sana

Liverpool kasvattaa laajennuksella seuran taloudellista asemaa. Uusiutumisen jälkeen Anfieldillä saatetaan nähdä esimerkiksi Mestarien liigan loppuottelu, mistä seuraa Redsille suuria tuloja. Kaiken kaikkiaan laajennus nostaa Liverpoolin kokoa kansainvälisesti ja takaa hyvät voitot vuosiksi.